domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Diputació i Unadikum treballen per a acollir a xiquets palestins a València durant els mesos d’estiu

La Diputació de València i l’Associació Paz, Igualtat i Solidaritat Internacional (Unadikum) treballen conjuntament en un programa per a poder acollir a xiquetes i xiquets palestins a València durant els pròxims mesos d’estiu. Per a avançar en les qüestions tècniques d’aquest projecte i establir possibles vies de col·laboració, el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha mantingut una reunió de treball amb el president de l’ONG, José Manuel Pineda, i una tècnica de l’organització.

En concret, es treballa en la possibilitat que 10 menors i altres dos monitors dels camps de refugiats palestins de Nablus i Ayda Camp puguen participar d’una estada-campament en les comarques de València. Un projecte que, de concretar-se, agafaria el testimoni del desenvolupat el passat exercici 2016, el Sunnyfreedom que, amb l’ajuda de la Diputació de València, va fer possible l’estada en un campament d’estiu de dues famílies palestines de quatre membres cadascuna durant un període de 15 dies en el mes de juliol.

Emili Altur ha mostrat «la predisposició de la corporació provincial a poder col·laborar en aquest projecte», que ha especificat té com a objectius «garantir l’accés dels participants a les necessitats bàsiques, com a assistència mèdica o psicològica; proporcionar un context de pau, descans, i gaudi; i poder potenciar les habilitats per a afrontar la pressió a la qual són sotmesos diàriament en el seu lloc d’origen», ha indicat. A més, el responsable de l’Àrea de Cooperació també ha incidit que «es pretén afavorir que els menors puguen conèixer altres contextos socials, culturals i naturals».

Últimas noticias

Contenido relacionado