La Diputació de Castelló s’ha posicionat al costat dels municipis per a ajudar-los a millorar l’efectivitat dels tractaments contra els mosquits que han de realitzar els mateixos ajuntaments. Així, el Govern Provincial ha reunit este matí a la Comissió Tècnica de Seguiment contra les Plagues de Mosquits amb tal de continuar amb la coordinació que desenvolupa amb els ajuntaments de la província amb l’assessorament tècnic per a realitzar tractaments contra aquests insectes. En la trobada també ha participat personal tècnic de la Universitat Politècnica de València amb la qual la institució col·labora per a l’emissió periòdica d’informes tècnics que faciliten als ajuntaments la presa de decisions quant a quins tractaments aplicar.
Així ho ha explicat el diputat de Sostenibilitat, Mario García, qui ha incidit en la labor de coordinació i assessorament que duu a terme la Diputació. “Una vegada hem aconseguit unificar la forma administrativa que segueixen tots els pobles a l’hora de dur a terme els seus tractaments i actuacions de prevenció, ara continuem ajudant-los amb aquest assessorament tècnic i seguiment que li permet anticipar les seues decisions i dotar-les de major certitud tècnica. Som l’única Diputació de la Comunitat que prestem de forma pionera aquest servei que pretén conjuminar tots els esforços i guanyar efectivitat en els tractaments els permisos dels quals ha de donar la Generalitat i han de realitzar els ajuntaments”.
En este sentit, García ha indicat que “és molt important parlar-ho tots junts per a guanyar en efectivitat que és el que tots volem”.
Una comissió tècnica com a eina participativa per als pobles
En la reunió de hui han participat representants dels següents municipis: l’Alcora, Borriol, Borriana, Xilxes, Moncofa, Nules, Orpesa, Segorbe, Torreblanca, Vall d’Uixó, Vilanova d’Alcolea i Vinaròs.
Cal assenyalar que este organisme que va nàixer en 2015 per la voluntat del Govern Provincial de coordinar les actuacions que es portaren en els diferents pobles i guanyar efectivitat en els tractaments. Esta actuació es correspon amb la voluntat d’atendre les demandes i necessitats dels pobles més enllà fins i tot de les pròpies competències de la Diputació i a favor del servei als seus beneficiaris naturals que són els ajuntaments i per a millorar la qualitat de vida als pobles de la província.