viernes, 19 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El bar restaurant El Candil guanya el Premi al millor pinxo de carxofa de Benicarló

Avui s’han donat a conèixer els guanyadors del Concurs del Pinxo de Carxofa que organitza des de fa sis anys la Penya Mechero per reconèixer el treball dels bars, restaurants i cafeteries que participen activament, i cada any més, de les Jornades del Pinxo, que van començar el passat 15 de gener i que s’allargaran encara fins al 31 de gener.

El jurat del concurs ha considerat que el pinxo ‘The Queen’, del bar restaurant El Candil, és el millor de l’edició d’enguany. Segons ha explicat el propi xef del restaurant, Toni Cortés, el pinxo és un tribut a la reina de la cuina gastronòmica de Benicarló, la carxofa. Es tracta d’una elaboració a base de caviar de carxofa i parmentier de patata amb diferents tècniques de cuina. D’una banda, un confitat molt suau de carxofa amb puré de patata (potenciat amb el mateix oli de confitar la carxofa) i amb gingebre ratllat, (en color morat per evocar la carxofa en floració) i d’altra, també s’ha aplicat l’esferificació de liquat de carxofa. A tot això s’afegeix cruixent de pernil i cruixent d’ametla també saltejat amb oli de carxofa.

El jurat del premi també ha volgut reconèixer la qualitat de les propostes elaborades pel bar restaurant Cotton Café, que ha aconseguit el segon premi amb el pinxo ‘Carxofa i tu mateix’, i el bar restaurant Siskeria, que ha guanyat el tercer premi amb el pinxo ‘Xaloc’. La Penya Mechero, organitzadora del concurs, ha destacat també el treball de tres bars restaurants que s’han quedat a molts pocs punts d’entrar en la recta final: Xanadú, Levante i Nuevo Rayfe.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada del regidor d’Agricultura, Domingo Roca, i la representant de la Penya Mechero, Ruth Martí, han entregat els premis als guanyadors i han reconegut la consolidació i projecció de les Jornades del Pinxo, que dinamitzen l’activitat als bars i restaurants de la ciutat i ajuden a promocionar la cuina de la carxofa. El jurat ha reconegut l’elevat nivell i la gran qualitat dels pinxos que s’han presentat al concurs i ha recordat que, a banda del sabor, a l’hora de valorar els pinxos es tenen en compte altres criteris com la presentació, el servei o el protagonisme que se li dóna a la carxofa.

A banda d’aquests premis oficials, la Penya Mechero ha convocat un premi popular que es pot votar a través de la pàgina de Facebook Premi Pinxo Carxofa Benicarló, on estan penjades totes les imatges dels pinxos que participen en el concurs. El concurs estarà obert fins al 26 de gener a les 0.00 hores.

Últimas noticias

Contenido relacionado