10:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Centre de Tecnificació d’Alacant, referent de l’esport alacantí

José Luis Berenguer, regidor d'Esports, destaca que el conveni per al període transitori fins a 2023 àmplia les possibilitats d'ús de la instal·lació.

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Alacant ha fet una aposta decidida per a donar un nou impuls al Centre de Tecnificació perquè es convertisca en la instal·lació de referència per als esportistes d’elit alacantins. La signatura d’un nou conveni amb la conselleria d’Educació i Esports de la Generalitat obri un període preparatori de tres anys perquè el consistori alacantí assumisca la seua gestió en 2023, per al que el regidor d’Esports, José Luis Berenguer, ha anunciat el desenvolupament d’un Pla Estratègic Esportiu en el qual la instal·lació tornarà a convertir-se en referència d’esport d’elit i dels equips de referència de la capital provincial.

“Hem ampliat fins a l’1 d’agost de 2023 la cessió de la gestió del Centre de Tecnificació a la Generalitat per a obrir un període transitori en el qual preparar-nos per a assumir el seu control amb l’objectiu de situar a la instal·lació com a referència obligada per als esportistes i equips d’elit d’Alacant”, ha explicat Berenguer.

El responsable de l’Esport alacantí ha anunciat que en estos tres anys prepararem un Pla Estratègic Esportiu, que complisca amb els objectius de màxima exigència perquè els nostres esportistes compten amb un ceptre de referència per a la seua preparació, que cobrisca totes les seues necessitats tant en l’àmbit esportiu com de formació i, fins i tot, d’allotjament, de manera coordinada amb la conselleria d’Educació i Esports de la Generalitat, que és la que té les competències en matèria de tecnificació esportiva de manera coordinada amb el Consell Superior d’Esports”.

José Luis Berenguer ha ressaltat que “l’elaboració d’un Pla Estratègic Esportiu Municipal, assumpte recollit en el conveni, permetrà presentar un projecte esportiu i de ciutat que estimule a les Federacions esportives de la nostra Comunitat a desenvolupar les seues activitats dins del municipi d’Alacant”. “D’esta manera, es tractarà de centralitzar el nostre esport a la ciutat i en els seus esportistes. En este sentit, el Director General d’Esports de la Generalitat Valenciana, Sr. Josep Miquel Moyà, es va comprometre a ser l’enllaç i col·laborar amb les Federacions per a dur-lo a terme” ha explicat l’edil.

Altres millores

Esta transició es realitzarà amb la supervisió de la comissió de seguiment del conveni que es reunirà periòdicament, cada tres mesos, per a aprovar la programació esportiva de les instal·lacions, a més de per a estudiar possibles peticions d’ús per a una altra mena d’activitats de rellevància nacional o internacional com puga ser grans esdeveniments esportius -com el World Pàdel o el concurs internacional de ball esportiu, així com congressos, concerts o esdeveniments d’un altre tipus que no tinguen a veure amb l’activitat esportiva que tinguen rellevància nacional o internacional i que requeriran l’aprovació de la comissió.

El regidor d’Esports ha explicat que “la comissió aprovarà anualment el Pla d’Usos del Centre i durà a terme estudis i propostes d’actualització del Decret 73/2020 del Govern Valencià, que estableix els preus públics pels serveis prestats en el Centre. Amb això, s’obri la possibilitat d’obtenir determinades exempcions de pagament per a esdeveniments de rellevància que potencien el Turisme Esportiu, així com bonificacions en els preus a pagar per les entitats esportives de la ciutat que facen ús de les instal·lacions”.

Per a col·laborar amb la programació i gestió de les activitats esportives, l’Ajuntament incorporarà un tècnic llicenciat en Educació Física i Esports i inclourà el Centre de Tecnificació Esportiva en un catàleg d’instal·lacions en un lloc de referència. “Este document serà una eina per a les entitats públiques i privades que desenvolupen activitats esportives a Alacant” ha subratllat Berenguer.

El Centre de Tecnificació d’Alacant compta amb una capacitat de 4.500 persones en les graderies del seu pavelló central, el més gran de la ciutat, doblegant la seua capacitat respecte al Pitiu Rochel. En les seues instal·lacions disputen les seues trobades amb clubs de referència a la ciutat com el HLA Lucentum, el Cap Mar i el Sant Blas, tots ells de bàsquet.

Quant a les activitats esportives de Tecnificació, estan adscrits a este programa que gestiona la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports esportistes alacantins pertanyents a les federacions de Judo, Badminton, Tenis de Mesa, Gimnàstica Rítmica, Orientació i Rem.

Durant este període transitori la conselleria d’Educació i Esports estarà obligada a mantenir les instal·lacions i fer les inversions necessàries, per al que ha pressupostat 2.420.281,68 euros fins al 31 de juliol de 2024, data en la qual l’Ajuntament haurà d’assumir estes obligacions, a pesar que la gestió pròpiament dita l’afrontarà des de la data de l’1 d’agost de 2023 anunciada en el conveni.

“La Conselleria d’Educació, Cultura i Esports ha compromés a millorar el Centre, invertint en ell fins al 2023, data en la qual tornarà a mans locals. El compromís entre les dos entitats, Ajuntament d’Alacant i Generalitat Valenciana, és total i l’únic objectiu és oferir una instal·lació de primer nivell als alacantins” ha assegurat José Luis Berenguer.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado