sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Ministeri de Foment aprova el projecte de la segona fase del Palau de Betxí

L’Ajuntament ha rebut hui dues bones notícies en forma de diners per poder emprendre les obres de la segona fase de rehabilitació del Palau renaixentista. D’una banda, el Ministeri ha remès al consistori la resolució definitiva del denominat 1,5% Cultural procedent de Foment; d’un altre, hui mateix també s’ha signat un conveni amb la Diputació de Castelló destinat, així mateix, al Palau.

L’alcalde de Betxí, Alfred Remolar, ha informat que el Ministeri de Foment ha resolt atorgar “418.000 euros procedents del denominat 1,5% Cultural, la qual cosa ens permetrà dur a terme la segona fase, la més important en import i temps -un any i mig- i part de la tercera”. L’alcalde ha expressat la seua satisfacció perquè “és la primera vegada que aconseguim una subvenció estatal d’aquestes característiques”. A més, ha manifestat que en els pròxims dies es traurà a concurs el plec de condicions per a poder licitar les obres.

El pla director aprovat el 2013 preveu cinc etapes, havent-se ja conclòs la primera que va suposar posar en valor i obrir al públic el majestuós pati renaixentista, únic a la Comunitat Valenciana. Aquest espai, convertit en un important reclam turístic del municipi, alberga tot tipus d’activitats culturals, a més de ser escenari d’enllaços matrimonials. Remolar ha subratllat que l’interès per la recuperació d’aquesta joia arquitectònica “permetrà als veïns recuperar una part del seu llegat històric, la qual cosa suposarà més oportunitats turístiques i, per tant, beneficis econòmics”.

Cal recordar que el 1,5% Cultural és una subvenció que atorga el Ministeri de Foment a projectes centrats en la recuperació del patrimoni històric i que les administracions poden sol·licitar per a dur a terme actuacions concretes sobre projectes de reforma.

A aquesta segona fase de les obres de rehabilitació del Palau aniran destinats també els 165.000 euros del conveni, a parts iguals, que aquest matí han subscrit la Diputació i l’ajuntament de Betxí. Aquest és el segon conveni que la corporació provincial signa amb el consistori ja que la Diputació va contribuir amb 80.000 euros en la primera fase de les obres.

El Palau de Betxí va ser declarat bé d’interès cultural (BIC) l’any 1997. A causa de la seua qualitat patrimonial, aquest monument està considerat com un dels màxims exponents de l’arquitectura nobiliària del Renaixement valencià.

Últimas noticias

Contenido relacionado