jueves, 25 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Museu del Joguet d’Almassora inaugura la seua sisena col·lecció inèdita

El Museu del Joguet d’Almassora tornarà a vestir-se de gala aquesta vesprada per a donar la benvinguda a la sisena col·lecció inèdita que alberga l’edifici del carrer Mare de Déu del Tremedal. La família Arenós-Agut ha preparat una mostra centrada en els jocs musicals i de taula i que també inclou nines i avions com a picada d’ullet al període entre 1940 i 1980. La corporació municipal acompanyarà als propietaris de les peces durant l’obertura de l’exposició, prevista per a les 19.00 hores.

La inauguració de la mostra té lloc dies després que l’Ajuntament d’Almassora i la família propietària hagen acordat la pròrroga del contracte signat fa cinc anys per a la cessió temporal de les peces i la seua exhibició en l’edifici La Murà. D’aquesta forma, les peces custodiades pels Arenós-Agut des de 1940 seguiran a la disposició de menuts i majors de forma totalment gratuïta.

L’exposició preparada per a aquesta ocasió posa el punt de mira en els jocs musicals i els avions en la planta baixa de l’edifici. D’aquesta forma, pianos i xilòfons comparteixen espai amb trompetes i guitarres, una mostra de l’enginy demostrat per la indústria del joguet durant els anys més durs de la postguerra.

Una mica més recents són els avions de joguet que estan exposats des d’avui en el Museu. La mostra evidencia l’avanç en l’ús de materials i dissenys més nous. Destaquen el model de fusta Pica-1 dels anys 40 i el d’hèlix de 1941 amb mecanisme de corda que permet el seu desplaçament lineal, el més antic fabricat amb llauna.

En el pis superior els protagonistes són els jocs de taula i la nina Chabel, la creació de l’empresa Feber que va tenir gran acceptació entre els primers anys dels 80 i 1992, data en què va deixar de fabricar-se. “La nina, que segueix tenint molts seguidors, representava a una adolescent de 16 anys amb una vida pròpia de l’època, per la qual cosa estem segurs que despertarà la nostàlgia d’els qui ens visiten”, ha considerat Margarita Agut, propietària de la col·lecció.

Horari nadalenc

L’activitat no descansarà en aquest espai cultural durant les dates nadalenques. Així, el museu estarà operatiu demà, Nit de Nadal, entre les 11.00 i les 13.00 hores, i també el cap de setmana. El dissabte i diumenge mantindrà idèntic horari al matí, encara que el dissabte tornarà a obrir a la vesprada entre les 18.00 i les 20.00 hores. D’igual forma ocorrerà el primer cap de setmana de gener, dies 2 i 3. I a més, en la vespra del dia de Reyes, la sala estarà operativa en horari de matí.

Últimas noticias

Contenido relacionado