jueves, 25 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El musical “Los miserables” arriba a Almassora amb finalitats benèfiques

La Casa de la Cultura d’Almassora acollirà el pròxim mes de febrer la representació del musical “Els Miserables”, una adaptació que en aquest cas tindrà un caràcter benèfic per a les associacions locals. La companyia Tiranta Teatre, amb seu a l’Alcora, durà a terme la representació de l’obra de Víctor Hugo el dissabte 13 de febrer a les 19.00 hores.

La regidora de Cultura, Isladis Falcó, ha assenyalat que “Los Miserables” és un dels plats forts de la programació cultural preparada per a aquest trimestre. A més del muntatge i l’aplaudiment de crítica i públic, el musical té l’atractiu del caràcter benèfic que ha decidit establir l’Ajuntament d’Almassora. Així, el consistori repartirà gratuïtament les 374 entrades de l’aforament entre les associacions locals i aquestes s’encarregaran de distribuir-les entre els veïns a canvi de donatius.

Tal com han indicat fonts del departament, Falcó es reunirà aquesta setmana amb els presidents de les ONG per a articular el lliurament de les entrades amb finalitats solidàries. Aquestes decidiran si venen els tiquets a un preu simbòlic per a recaptar fons benèfics o, per contra, estipulen el lliurament d’aliments no peribles a canvi de les entrades a cost zero per al popular musical.

“Les associacions decidiran com gestionar millor el lliurament dels tiquets amb finalitats benèfiques, atès que l’únic requisit que establirem serà que els fons o els aliments arreplegats per les ONG que treballen ací es destinen a persones necessitades de la localitat, que per desgràcia segueixen sent massa”, segons ha indicat l’edil.

Respecte al musical, al voltant de 30 persones participen en aquest projecte per al qual ja es prepara la renovada Casa de la Cultura. Els responsables del muntatge han visitat el saló d’actes per a confirmar que un muntatge d’aquesta envergadura pot representar-se en aquest espai. Finalment han considerat que la sala reuneix les condicions necessàries per a portar avant el musical.

“Los Miserables” transcorre en la França de principis del segle XIX i explica la història de Jean Valjean (Quico Guerrero), un exconvicte d’extraordinària força que cerca la redempció després de complir 19 anys a la presó per haver robat una fogassa de pa. Incapaç de trobar un treball honrat per culpa del seu passat, Valjean decideix trencar la seua llibertat condicional i començar una nova vida sota una identitat falsa, inspirat per un bondadós bisbe. Tal com resa la sinopsi de l’obra, es tracta d’una emotiva història de somnis trencats, amor no correspost, passió, sacrifici i redempció.

Últimas noticias

Contenido relacionado