jueves, 25 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els pressupostos participatius permetran desenvolupar 23 projectes durant el pròxim any

La regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, ha informat avui que la Comissió Permanent de Participació Ciutadana es va reunir recentment per a triar les propostes que formaran part dels pressupostos participatius per al pròxim any 2016.

Així, la Permanent, que està formada per representants dels cinc grups polítics amb representació en l’Ajuntament i per cinc membres d’associacions triats en votació pel Consell de Participació Ciutadana, “ha prioritzat un total de 23 actuacions, que es duran a terme durant el pròxim any a través de la línia de pressupostos participatius en tots els districtes de la ciutat de Castelló i que, provisionalment i mancant redacció del projecte, s’han valorat econòmicament en 1.574.000 euros”, ha anunciat la regidora.

La Comissió Permanent va triar entre les propostes que havien elevat des de les juntes de cada districte (centre, nord, sud, est, oest i grau) i que van ser traslladades per les diferents associacions adscrites en cada zona.

Per a l’elecció “es van establir una sèrie de criteris generals, com prioritzar les propostes que afectaren a necessitats bàsiques com a clavegueram, il·luminació o asfaltat. També es va usar com a criteri prevaldre obres en zones amb necessitats de desenvolupament, falta d’equipaments o deterioració evident. Moltes de les propostes, de fet, demanaven solucionar problemes de mal estat en voreres o falta d’accessibilitat”, ha manifestat Brancal. A més, la permanent va procurar que les propostes triades no afectaren a decisions futures, a altres àrees geogràfiques, ni requeriren canvis en altres llocs de la ciutat. Les propostes van ser valorades econòmicament de manera provisional per a així facilitar els arguments i criteris d’elecció.

La regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, ha volgut destacar que “el procés ha sigut molt participatiu i les decisions s’han pres de manera absolutament consensuada per part de totes les persones membres de la Comissió Permanent”.

Cal destacar que enguany el muntant destinat a pressupostos participatius dins del còmput municipal total és de 1.650.000 euros, la qual cosa suposa un augment del 50% respecte de la xifra contemplada pel govern anterior per a 2015. Aquest augment “respon, sens dubte, al compromís d’aquest Govern Municipal per fer que la ciutadania participe de la vida política, que s’empodere i puga triar les inversions que s’han de realitzar en la ciutat, en la seua ciutat. L’any que estem a punt d’encetar, 2016, serà aquell en el qual els veïns i veïnes de Castelló tindran més poder de decisió sobre les inversions municipals”, ha matisat la regidora Ali Brancal.

Últimas noticias

Contenido relacionado