jueves, 25 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els sis districtes de la ciutat es beneficiaran dels 1,6 milions de pressupostos participatius

La regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, ha informat que “els pressupostos participatius d’enguany 2016 que acaba de començar, permetran executar fins a 23 propostes realitzades per les diferents associacions veïnals de Castelló i que, posteriorment, van ser escollides per la Comissió Permanent de Participació Ciutadana”.

Cal recordar que “la Permanent està formada per membres dels cinc partits polítics amb representació en el Consistori castellonenc i per cinc membres d’associacions triats en votació pel Consell de Participació Ciutadana”, ha puntualitzat Brancal.

Així, la Comissió Permanent ha triat, entre totes les propostes elevades per les diferents Juntes de Districte i traslladades per les diferents associacions adscrites en cada zona, un total de 23 actuacions que es distribuiran de la següent manera: dues actuacions per a la zona nord, tres per al districte centre, quatre per a la zona sud, altres quatre per al districte oest, cinc per al barri est i altres cinc per al districte marítim.

Entre les propostes triades “s’han prioritzat actuacions en el clavegueram, canalització, desaigües, drenatge d’aigües pluvials, millora de col·lectors i embornals i neteja de séquies per a pal·liar els efectes de les inundacions que es produeixen per pluges torrencials. També s’ha donat prioritat a millorar l’asfaltat de carrers i accessos, renovar i construir voreres i rampes accessibles en les mateixes o substituir llambordins en carrers per a vianants; millorar l’enllumenat i els parcs públics, així com instal·lar jocs infantils o aparells de gimnàstica en les places”, ha comentat la regidora.

Les actuacions, que es duran a terme durant el present any a través de la línia de pressupostos participatius de l’Ajuntament de Castelló beneficiaran a tots els barris de la ciutat i, mancant la redacció dels diferents projectes, s’han valorat econòmicament en 1.574.000 euros.

Cal destacar que enguany s’han destinat a la línia de pressupostos participatius un total d’1.650.000 euros, la qual cosa suposa un augment del 50% respecte de la xifra contemplada pel govern anterior per a 2015. Aquest augment “respon, sens dubte, al compromís d’aquest Govern Municipal per fer que la ciutadania participe de la vida política, que s’empodere i puga triar les inversions que s’han de realitzar en la ciutat, en la seua ciutat. L’any 2016 serà aquell en el qual els veïns i veïnes de Castelló tindran més poder de decisió sobre les inversions municipals”, ha matisat la regidora Ali Brancal.

Les propostes dels veïns que s’executaran seran les següents:

DISTRICTE GRAU
– Neteja de la séquia ‘El Fil’
– Remodelació dels banys del C.P. L’Illa
– Adequació de l’accessibilitat en el Carrer Dolçainers
– Enllumenat en els entradors de la Marjaleria
– Substitució dels jocs infantils de la Panderola

DISTRICTE NORD
– Millora de la xarxa de clavegueram en Quadra Segona, Carrer Sant Pasqual i Avinguda Diputació.
– Construcció de vorera en Quadra Borriolenc des de l’Avinguda Tombatossals fins a l’Avinguda Benicàssim.

DISTRICTE CENTRE
– Adequació de les rampes de les voreres del carrer República Argentina cantonada amb Pérez Galdós, que presenten un pendent excessiu.
– Adequació de la canalització i desaigües en la zona compresa entre els carrers Jorge Juan, Lepanto i Félix Breva a fi d’evitar inundacions en els dies en els quals es produïsquen pluges importants.
– Reparació de les calçades dels carrers Conde Noroña, Bisbe Beltrán i Pescadors i substitució dels llambordins i llosetes danyades en els carrers per a vianants del districte.

DISTRICTE SUD
– Clavegueram del Camí Roquetes i drenatge d’aigües pluvials: construir clavegueram fins a la intersecció del camí amb la Séquia Major (300 metres de tram).
– Condicionament i finalització del vial Camí Pi Gros. Finalització del col·lector d’aigües pluvials i obrir embornals de l’aigua de pluja.
– Arranjaments, construcció de vorera, pintar passos de zebra des de l’Avinguda València a Grup Lourdes i condicionar la zona del Consorci de Bombers.
– Parc per a majors i xiquets en el solar del Carrer Llarg enfront del Centre de Salut.

DISTRICTE OEST
– Instal·lació d’enllumenat públic en la Quadra la Torta, en Carrer la Mina (Urbanització Les Galeres) i en els carrers Del Parany, Forn de Cal i Molí d’Oli (Urbanització la Xoquera)
– Millores en els accessos de la Partida Benadresa des del local social fins a la zona d’esplai (darrere del col·legi); millores en les voreres i passos de vianants en la carretera de Ribesalbes.
– Canviar el tub col·lector d’aigües residuals i pluvials en el Camí Collet i asfaltat.

DISTRICTE EST
– Renovació de voreres del Grup Rafalafena Tarongers.
– Asfaltat i renovació de voreres d’un tram del Carrer Doctor Fléming i del Carrer Crevillent.
– Connexió de llum en la Plaça Doctor Marañón.
– Tancament de la zona de jocs infantils al costat de l’Avinguda Germans Bou cantó amb la Circumval·lació.
– Aparells de gimnàstica i jocs infantils en el Bulevard Blasco Ibáñez, Plaça Bucarest i Plaça Doctor Marañón.

Últimas noticias

Contenido relacionado