sábado, 13 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els xiquets protagonitzaran la primera audiència pública d’Almassora

La regidora de Transparència i Participació Ciutadana, Merche Galí, ha convocat aquest matí als directors dels col·legis d’Almassora per a presentar les bases de la primera audiència pública de xiquets i xiquetes. El municipi celebrarà el primer consell infantil durant 2016 com un mitjà per a fomentar els valors democràtics i ciutadans entre els més menuts. A la trobada també ha assistit l’edil d’Educació, María José Tormo, i el regidor de Seguretat Pública, Santiago Agustí, que ha aprofitat per a valorar la seguretat al voltant dels centres al costat de l’intendent principal de la Policia Local, Roberto Verdoy.

L’edil ha recordat als centres que l’audiència pública es realitzarà una vegada a l’any, tenint en compte el pla de treball que s’elabore conjuntament amb els col·legis, centres de temps lliure, associacions de mares i pares i altres entitats relacionades amb la infància. En aquest òrgan participaran xiquets i xiquetes d’entre 7 i 12 anys triats pels seus respectius col·legis. Cada centre proposarà a tres representants i designarà entre ells a un portaveu per a intervenir en la sessió. Així ho ha traslladat Galí als directors dels centres en aquesta primera reunió per a concretar el calendari de treball i la temàtica.

La sessió començarà amb la presentació de l’alcalde o persona en qui delegue que exercirà de president de la sala i tot seguit es donarà la paraula als portaveus proposats pels col·legis. Si el president ho considera necessari, intervindran els regidors responsables dels temes que es tracten. A continuació s’obrirà un torn de paraula els diferents grups municipals que assistisquen i desitgen intervenir. Finalment podran prendre la paraula la resta d’assistents donant prioritat als menors sense més límit que l’ús raonable del temps.

Actuarà com a secretari un empleat municipal de l’Ajuntament. Podrà assistir també un representant de cada grup municipal i, necessàriament, els regidors de les àrees relacionades amb Participació Ciutadana, Educació i els temes que es vaja a tractar en l’audiència. Cal recordar que l’ordenança municipal de transparència arreplega en el seu article 60 la convocatòria d’aquest òrgan com a fórmula de participació, consulta i assessorament, de caràcter fonamentalment pedagògic i educatiu, que té com a objectiu fonamental que els xiquets i xiquetes d’Almassora assumisquen com a propis els valors del sistema democràtic.

D’altra banda, el regidor de Seguretat Pública, Santiago Agustí, ha participat en la trobada, al que també han sigut convocats els directors dels instituts, per a detallar-los la pròxima engegada del Parc Municipal d’Educació viària, un projecte del qual pretenen que formen part activa. El recinte de l’Auditori Les Boqueres està en fase d’obres per a albergar les pistes de pràctiques a partir de la pròxima primavera. Agustí ha aprofitat la trobada per a valorar l’evolució de la seguretat al voltant dels centres educatius, tal com es va comprometre en la primera reunió celebrada al setembre.

Últimas noticias

Contenido relacionado