L’Emac de Borriana tanca la seua tercera edició amb un gran èxit d’assistència

Ja dissabte l'assistència de públic va ser molt superior a les edicions anteriors, i els concerts de la vesprada del diumenge han culminat un Emac, que ja s'ha confirmat com a referent musical a les comarques nord valencianes.

590

En tan sols tres edicions, l’emac de Borriana ho ha aconseguit. L’Espai de Música i Art Contemporani que en 2015 arrencava a caminar en la capital de la Plana Baixa, només ha necessitat dos anys i dotze dies per a convertir-se en el referent, que molts esperaven en les terres valencianes del nord dins de la música indie, electrònica i l’exhibició i exposició de creadors d’art contemporani.

Si a algú encara li quedaven dubtes després de la jornada del dissabte, en la qual l’Escenari emac situat en el pati del CMC La Mercé, va estar pràcticament ple de públic durant cada actuació, la presència de Maria Arnal i Marcel Bagés a l’interior de la mateixa Mercé com a últim concert del festival, va servir per a comprovar que “la capacitat d’innovar i de fer atractiva una programació en la nostra ciutat és més que possible, és una realitat de la qual estem molt orgullosos des de l’organització”, com comentava Vicent Granel, regidor de Cultura mentre els focus que il·luminaven les últimes actuacions de l’emac de 2018 s’anaven apagant.

La varietat i diversitat tant d’actuacions com d’artistes convidats a participar en l’emac.art, va fer que ja durant el matí, les Vermout Time amb Cosmonauta, Indies de pacotilla i Kike Villar tingueren una bona resposta per part del públic, que va poder reposar forces al migdia en la zona Streetfood habilitada al costat de la Mercè. Ja amb un pati de butaques de la Mercé que a poc a poc anava omplint-se a l’espera de l’últim concert del festival, M A R obria el foc de la vesprada en l’espectacular escenari creat per artinwreck.

Li seguien tant les actuacions de DESERT com dels valencians Gener que van veure com el públic era cada vegada més nombrós i fins i tot els passadissos del claustre de la Mercé també començaven a ocupar-se.

Era el preludi de la cirereta final de l’emac 2018, que va quedar clar que era una de les actuacions més esperades ja amb els centenars de persones que envoltaven el Centre Municipal de Cultura una hora abans que Maria Arnal i Marcel Bagés aparegueren en l’escenari i començaren a interpretar les cançons del seu últim disc ’45 cerebros y 1 corazón’, que en menys d’un any ha fet que ser convertisquen en uns dels artistes més cobejats i amb millor cartell de la música indie.

També va haver-hi temps per a escoltar cançons de ‘Remescles, acoples i melismes’ i Verbena, els seus altres dos treballs. Amb un sonor aplaudiment que es va allargar al final de l’actuació del duet, es tancava una tercera edició de l’emac de Borriana que com van voler concloure des de l’organització i la regidoria de Cultura, “ens ha tornat a donar totes les forces per a començar ja a treballar en l’edició del pròxim any, ja que estem molt orgullosos de veure com en la nostra ciutat es pot gaudir de la millor música en directe, del millor art contemporani i d’un cap de setmana complet d’activitats i música gratuïtes al que tant els i les borrianenques com centenars de persones vingudes de poblacions veïnes han respost de forma massiva”.