sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Emergències mobilitza set mitjans aeris i deu unitats de Bombers Forestals per a extingir 4 incendis

Els quatre incendis s'han declarat en un interval de tres hores, entre les 12.00 i les 15.00 hores en els termes municipals de Calp, Villajoiosa i Planes, en la província d'Alacant; i Cabanes, en la província de Castelló, esta última amb risc extrem d'incendi forestal i preemergència nivell taronja per forts vents.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha mobilitzat un total de set mitjans aeris i deu unitats de Bombers Forestals per a extingir els quatre incendis forestals declarats este dilluns a la Comunitat Valenciana, en una jornada complicada a causa de les fortes ratxes de vent que han bufat al llarg del dia, sobretot en la província de Castelló.

Per la seua banda, el Telèfon d’Emergències “112 Comunitat Valenciana” ha gestionat per aquest motiu mitjà centenar d’incidents, relacionats en la seua majoria amb caigudes d’arbres, finestres, tanques publicitàries o canaletes en teulades, sense que s’hagen registrat danys personals.

El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha declarat que “la jornada ha sigut especialment delicada en confluir factors meteorològics que han propiciat la propagació de quatre incendis simultanis en diferents zones de la Comunitat Valenciana, encara que afortunadament hem de felicitar-nos per la ràpida, eficaç resposta i actuació dels mitjans d’extinció que els han atallat amb celeritat”.

Els quatre incendis s’han declarat en un interval de tres hores, entre les 12.00 i les 15.00 hores en els termes municipals de Calp, Villajoiosa i Planes, en la província d’Alacant; i Cabanes, en la província de Castelló, esta última amb risc extrem d’incendi forestal i preemergència nivell taronja per forts vents.

A les 18.00 hores ja estaven extingits els incendis de Calp (0’6 hectàrees de matoll afectades) i Villajoiosa (0’1 hectàrees de matoll), mentre que el de Planes es reclassificava al llarg de la vesprada a rural per no haver afectat zona forestal i el de Cabanes es donava per estabilitzat a les 19.00 hores amb una afectació de 6 hectàrees de superfície forestal.

En els treballs d’extinció dels quatre incendis han treballat mitjans de la Generalitat i també dels tres Consorcis Provincials de Bombers de la Comunitat Valenciana, tots ells sota la coordinació del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat.

Avui, 14 de novembre, es preveu una jornada amb complicacions en la província de Castelló, ja que està previst que es decrete l’avís groc per forts vents en el litoral i interior nord; i preemergència per risc extrem d’incendi forestal a l’interior nord, i risc alt en la resta de la província.

Últimas noticias

Contenido relacionado