sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Nules estalvia 22.000 euros anuals amb l’ús de l’energia sostenible en la piscina municipal

L’ajuntament de Nules i l’ITC aconsegueixen un estalvi de més de 20.000 € aquest any en la climatització de la piscina municipal, gràcies a una instal·lació geotèrmica.

L’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) va presentar ahir a Nules els resultats del primer any de la instal·lació de geotèrmia somera per a la climatització de la piscina municipal d’aquesta localitat.

“Resultats molt satisfactoris per a aquesta instal·lació pilot i pionera en l’Estat Espanyol emmarcada en el projecte europeu E-USE(aq) ‘Europe Wide Use of Sustainable Energy from Aquifers’, que es xifra en un estalvi de 22.000 € anuals en climatització de la piscina, evitant a més l’emissió de 19.000 Kgs. de CO2 a l’atmosfera, entre altres avantatges”, han explicat des de el Consistori.

L’objectiu del projecte E-USE(aq) és potenciar a Europa l’ús de l’energia sostenible procedent d’ aqüífers i compta amb el suport de ‘l’European Institute of Innovation and Technology’ (EIT) en el marc de la xarxa europea ‘Climate-KIC’, un exponent rellevant en la lluita contra el canvi climàtic.

En l’acte han estat presents l’Alcalde de Nules, David García, qui ha ressaltat que “es tracta d’un projecte del qual pot gaudir tota la ciutadania i en el que Nules és pioner a escala internacional, ens sentim satisfets d’un treball ben fet i no sols per l’estalvi que suposa per a les arques públiques, si no pel fet que és un bé per a tots, ciutadania i medi ambient”.

L’Alcalde ha estat acompanyat pel regidor de Medi Ambient, Jaume Segura, a més del President d’AICE-ITC, José Castellano, qui ha volgut agrair a l’ajuntament de Nules la seua voluntat de cooperació, i la responsable de la investigació d’aquest projecte en l’ITC, Alicia Andreu.

També han assistit mandataris d’alguns municipis de la província, professionals en l’àmbit de l’aigua, l’energia, l’arquitectura i tècnics de serveis municipals, interessats a conéixer els diversos aspectes d’aquesta iniciativa per a estudiar possibilitats de futures instal·lacions d’aquesta renovable i encara poc coneguda, que va agafant auge a poc a poc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Últimas noticias

Contenido relacionado