viernes, 14 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Marzà: “Mitjançant projectes innovadors es vertebra el territori”

El projectes pioners de l’Ajuntament de Castelló, “L’escola canta” i “L’escola fa ràdio”, ja s’han estès per tota la Comunitat i ajuden a cohesionar l’educació valenciana

Aquest matí, el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, juntament amb el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, han presentat el balanç del que ha sigut el primer any de treball amb els projectes “L’escola canta” i “L’escola fa ràdio” i la projecció de futur dels mateixos, que no paren de créixer.

Ara fa un any, es presentaven a Castelló dos projectes educatius pioners i innovadors basats en la ràdio i en la música. En este temps, 44 centres de la ciutat han participat de “L’escola fa ràdio” en col·laboració amb la Universitat Jaume I, i 29 centres de “L’escola canta” formant equips i cors amb un total de 2100 xiquets. El principal acte organitzat, al voltant d’aquest últim, va tindre lloc en Gaetà Huguet i va ser tot un èxit, congregant a 1500 xiquets i la banda de música en una actuació on a part del cant es va treballar la teatralitat i la posada en escena.

En el mes de juny, la Conselleria d’Educació es va interessar en estes activitats i va voler expandir-les arreu del territori valencià, on ja participen 131 escoles de 25 municipis diferents. Amb estos projectes, com Marzà ha explicat, es volia donar un gir en l’educació dels nostres fills i convertir-la en una eina cohesionadora que fomente la creativitat i l’amor cap a la cultura. “Mitjançant projectes innovadors es vertebra el territori” ha afirmat el Conseller, i tot açò, com ha remarcat Enric Porcar, ha sigut possible “gràcies a la tradició i a la cultura musical valenciana”.

El pròxim 13 d’abril, emmarcada dins de la “Festa per la llengua”, tindrà lloc la propera actuació de “l’Escola canta”, que baix el títol de “Marta i el secret de la felicitat” contarà una història educativa i actual a través de sis peces musicals. L’espai on tindrà lloc no és segur, ja que s’espera una afluència encara més gran que la del passat any i es necessària una infraestructura preparada per a que tot ixca bé, ha explicat el regidor.

Tant Marzà com Porcar s’han mostrat orgullosos del funcionament i l’acollida d’estos programes educatius i han explicat que estan treballant per a poder desenvolupar-ne nous en aquesta mateixa línia. “L’educació és allò que passa, dins o fora de les escoles, i que fa que les xiquets aprenguen” ha declarat el Conseller que, tot i estar molt satisfet amb la feina feta fins ara, diu que son autocrítics i mai és suficient. “Volem fomentar la cohesió entre centres i que tots els xiquets valencians tinguen unes condicions dignes i igualitàries” ha conclòs.

Últimas noticias

Contenido relacionado