domingo, 21 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Una escullera protegirà “com més prompte millor” als veïns de la Casbah

“Hem estat analitzant una situació que és molt gràfica, amb una reducció molt important de la platja durant els últims anys com a conseqüència d’un efecte provocat pel Port i pels pantans que estan impedint que arriben els sediments, però la realitat és que hi ha uns habitatges que tenen uns drets adquirits i que hem de defensar”, ha assenyalat Joan Ribó després d’esta reunió amb els veïns de la Casbah.

L’alcalde ha recordat que “ahir aprovàrem en el Ple una moció per a demanar la declaració de zona greument afectada, que exigim que el Consell de Ministres atenga, igual que esperem que la Generalitat la contemple, però per la nostra banda anem a establir una defensa sòlida en eixa part del literal sud”. Ribó ha insistit que “ha de ser un mecanisme que no es perda en dos o tres anys, com per desgràcia ha passat amb la protecció que es va fer en 2010”. Segons ha explicat, “la idea és avançar en eixa línia des de la col·laboració amb la resta d’administracions i entitats”, i en eixe sentit ha dit que “sabem que el Port està disposat a aportar recursos per a eixa regeneració i Costes ha de definir els projectes d’una vegada per sempre per a establir mesures més estables i que consoliden esta zona de platja”.

Ribó s’ha referit a l’execució d’“una escullera artificial que afavorisca la protecció davant els temporals. El que em preocupa és que el que fem se’l torne a emportar la mar dins de molt poc de temps. Ha de ser alguna cosa definitiva perquè els veïns puguen estar tranquils en unes cases per les quals paguen impostos i que tenen uns problemes d’ordenació que a nosaltres no ens corresponen perquè depenen de Costes”.

El regidor d’Urbanisme, Vicent Sarrià ha detallat eixe sistema d’escullera enfront de la possibilitat de tornar a deixar el passeig tal com estava “que és la solució menys recomanada pels tècnics perquè s’haguera reproduït la mateixa situació després de l’altre temporal. El que anem a fer és desmuntar l’actual passeig i substituir-lo per una obra de defensa amb pedra d’escullera gran que evite que la urbanització es convertisca en el mur pantalla contra el qual pegue l’onatge en un temporal”.

El responsable de Desenvolupament Urbà ha afegit que “se substitueix un passeig per una obra de defensa molt més sòlida que òbviament, com ha assenyalat l’alcalde, ha de complementar-se amb accions de regeneració de la platja que resistisquen millor. El que anem a fer ha de ser compatible amb una futura regeneració de la platja per acumulació d’arena: una escullera que evite l’erosió per baix i que escometrem quan tinguem els permisos necessaris de la Demarcació de Costes”.

El regidor Sergi Campillo, per la seua banda, ha tornat a insistir en la necessitat d’una regeneració integral. “Volem saber quan es farà, volem que la Demarcació de Costes tinga el pla de regeneració integral, amb terminis, projectes i pressupostos .No podem continuar posant pegats. Necessitem un projecte integral que calendaritze totes les actuacions.”

El portaveu dels veïns de la Casbah, Guillermo Casanova ha dit que els veïns “estem sentint-nos abrigats per l’Ajuntament, i a partir d’ací ens enfrontem a un problema molt complex. El passeig marítim que existia potser ara cal adaptar-lo a les noves exigències tècniques i de defensa, però ens sentim satisfets que hi haja una voluntat molt bona de coordinar-nos i escometre el projecte integral”

Sarrià ha qualificat de “molt important” l’obra, el cost de la qual podria superar els 600.000 euros, però no podem saber-ho certament perquè és una obra d’emergència”, i que l’Ajuntament va a escometre quan tinga els permisos de Costes. “Anem a començar com més prompte millor una obra que hauria d’assumir la Demarcació de Costes. En 2010 ja es va fer una reparació d’urgència que en aquell moment va costar 200.000 euros i que l’Ajuntament va comunicar al ministeri sense que este es donara per al·ludit. Reclamarem eixa quantitat, i a més està la moció d’ahir en la qual exigim una compensació per tots els danys en el litoral. Per açò també es repercutiran els danys en altres platges, que s’estan avaluant i que són importants en les Nord”.

Últimas noticias

Contenido relacionado