sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Expojove 2016 obri demà les portes a un viatge en el temps

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha recordat que una de les característiques principals d’esta edició serà “el reforç a les propostes dirigides als jóvens, com a complement a l’àmplia programació infantil de tots els anys. L’objectiu principal de la convocatòria serà “combinar la diversió amb l’aprenentatge i la transmissió de valors”.

“Un túnel del temps donarà accés a la Fira transportant pares, mares, xiquets i jóvens a un viatge a través del temps pels diferents moments de la història” ha explicat el regidor en animar a tota la ciutadania perquè participe en esta aventura de la que quedarà constància en un “passaport del temps”.

El pavelló municipal tindrà com a protagonistes un barco, un far i el mar Mediterrani, “evocant el caràcter obert i les arrels multiculturals del poble valencià”. A més, en el seu periple històric, els i les visitants podran disfrutar d’espais recreats per a l’ocasió, com un teatre romà, un castell medieval, o un corral de comèdies.

En esta edició es reforçaran especialment els jocs interactius, educatius i cooperatius, on els xiquets i xiquetes podran aprendre dades històriques alhora que juguen i es divertixen. Per a això, els assistents tindran a la seua disposició nombrosos tallers: teatre, paper i enquadernació artesanal, cuir, raku, terrisseria, cuina, construccions modulars, ball i ràdio.

També s’han cuidat especialment, com en l’edició anterior, les actuacions previstes: contacontes, teatre, titelles, màgia i humor. La programació compta amb la presència d’artistes i grups com Maduixa Teatre, Melòmans, La Jauría Teatro, Camaleó Teatre, Wilbur, La Pina Submarina, Mama Lala, Maria Abradelo, Sara Guirado, Llorenç, Almudena Francés, Carme Juan i María Zamora, Carles Cano, El Gran Jordiet, i el mag Peter Pardo; a més dels habituals playbacks de les comissions falleres.

Com tots els anys, la Fira compta amb la participació de distintes regidories (Comerç, Mobilitat Sostenible, Protecció Ciutadana, Observatori del Centre Meteorològic, Benestar Animal, Educació i Joventut i Fundació Esportiva Municipal) i entitats i institucions (Diputació, IVAJ, Exèrcit, Universitat Politècnica de València, Junta Central Fallera, federacions esportives, Associació Espanyola contra el Càncer i nombroses empreses).

L’horari d’accés del públic serà d’11:00 a 20:00 hores, excepte els dies 31 de desembre i 1 de gener, que serà de 10:00 a 14:00 hores, el dia 31, i de 16:00 a 21:00 hores, el dia 1.

Quant a les entrades, es mantenen els preus de l’any passat, amb una entrada genèrica de 5 euros (excepte els dies 31 i 1, que serà de 2,5 euros), i s’establixen descomptes especials per a usuaris de Carnet Jove, famílies nombroses, grups de 15 persones o més, entitats i centres educatius i majors de 60 anys. Els menors de 4 anys i les comissions falleres tindran accés lliure. El pressupost per a esta edició ascendix a 339.703 euros.

Últimas noticias

Contenido relacionado