jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Falla Borrull Socors lliura els Premis Latorre a Paco Llago i Reyes Martí

La Falla Borrull Socors ha fet lliurament dels Premis Latorre a la Trajectòria fallera i a la Contribució a la cultura valenciana a Paco Llago i Reyes Martí, respectivament. L’acte va tenir lloc aquest dimarts, 14 de febrer, en el Casal del Pilar, on es van donar cita més de cent persones relacionades amb el món de les Falles. “Vull donar les gràcies a tots els presents per abrigallar a Borrull Socors en la seua iniciativa d’aquests premis i donar l’enhorabona als guardonats, exemple de la veritat de les Falles”, va expressar Manolo Latorre, exivicepresident de Junta Central Fallera que dóna nom a aquests premis, quan va prendre la paraula.

Després del sopar oferit per la falla en el casal de la comissió amiga de Plaça del Pilar, on precisament va iniciar la seua marxa fallera, i que va congregar a més d’un centenar d’amics i personalitats del món de les Falles, la presidenta de Borrull Socors, Pepa Gómez, i un dels seus vicepresidents, Sebas Marín, van començar a l’acte amb un emotiu record al recentment desaparegut Paco Carsí. Van convidar a Pere Fuset, Félix Crespo i Pilar Calabuig a recordar al socialista amb una breu reflexió, en la qual van destacar les paraules “amic” i “company”, “generós” i “únic. Gómez i Marín van fer lliurament a la vídua de Carsí i el seu fill, l’artista Carlos Carsí, d’una rosa roja. Un començament emotiu que va culminar amb un llarg aplaudiment per part dels assistents i va continuar en clau d’humor. Marín va continuar el discurs convidant als presents a recrear una assemblea de presidents, en la qual van intervenir María Tomás, Hugo Mohorte, Manolo Jorge, Pilar Soriano i Paco Salavert.

Els dos premiats, que van rebre una placa commemorativa de mans de Latorre, van destacar la seua “gratitud i honor” per rebre este reconeixement i van desitjar un “llarg futur” per als Premis Latorre.

“Som una mica rarets en Borrull Socors, però amb tradicions: som capaços de convidar i ajuntar a gent de falles innovadores, al costat dels organitzadors de la Barca d’Or, els Premis Raga i artistes experimentals”, va bromejar Marín, qui va mostrar la seua “admiració i agraïment profund” a Manolo Latorre per ser el seu “referent i suport” en les etapes en què ha sigut president de la falla.

El punt final a l’acte ho va posar el president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, donant l’enhorabona a premiats i organitzadors de l’esdeveniment. Fuset va formar part del jurat d’esta edició, al costat de Félix Crespo, Pacho Lledó i Enrique Real. Finalment, Gómez va agrair a la Falla Plaza del Pilar per l’acolliment, a tots els assistents i als fallers de Borrull Socors per “fer possible aquesta nit, que els Premis Latorre es fan més grans i forts, com l’és el llegat de Manolo i el treball dels premiats”.

Últimas noticias

Contenido relacionado