22:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les famílies nombroses podran renovar els títols temporals tantes vegades com vulguen

Oltra ha participat en la inauguració de l’II Congrés Regional de Famílies Nombroses de la Comunitat Valenciana, organitzat per la Federació de Famílies Nombroses de la Comunitat Valenciana (Fanucova), en la qual hi ha també s’ha compromés al fet que en un termini de quinze dies s’incorporen els empleats públics que reforçaran el servei de renovació de títols.

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat ha elaborat un pla extraordinari de xoc per a agilitar la renovació dels títols de famílies nombroses i monoparentals que tindrà una vigència de 6 mesos i implicarà la contractació de deu nous empleats públics interins, que treballaran “per a poder fer front de manera urgent a l’actual situació i tramitar amb la diligència més gran i rapidesa els títols”.

Aquest pla de xoc per acumulació de tasques permetrà la contractació de personal interí per a cobrir dues places d’auxiliar de gestió en la Direcció territorial d’Alacant, altres dues en la de Castelló i sis en la de València, que és la que suporta més del 50 per cent de les sol·licituds realitzades i per contra, en comparació, té la plantilla menys dotada.

El pla de xoc va acompanyat de la implantació d’un nou títol de caràcter temporal, que té una vigència de tres mesos, i que a partir d’ara podrà tramitar-se tantes vegades com siga necessari fins que s’obtinga la renovació definitiva del títol, de manera que els sol·licitants puguen comptar amb un document oficial que els permeta mantenir tots els beneficis mentre s’acaba el procés de tramitació.

La vicepresidenta ha assenyalat que la situació que es viu a la Comunitat Valenciana amb la renovació dels títols de família nombrosa és “una mostra més de la ruïna en diferit” que va deixar en herència l’antic govern. No obstant això, Oltra ha recalcat que des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives existeix un compromís amb aquest col·lectiu, “i s’està treballant per a donar-li tot el suport que siga possible”.

En tot cas, ha advertit, “no està sent res fàcil. Sabeu del desastre que el Govern valencià es va trobar, de l’injust finançament que pateix aquesta comunitat per part del Govern d’Espanya, o de les dificultats que el ministre Montoro ens posa per a poder contractar més personal al servei dels ciutadans i les ciutadanes”.

Oltra ha assegurat que, malgrat les dificultats, des del Consell no es resignen ni es conformen amb “l’actual situació de infrafinanciació, injusta i inconstitucional” que pateixen els valencians i les valencianes, i ha garantit que seguiran “lluitant pel que en dret és just per a aquest poble, perquè qualsevol de les nostres famílies tinguen, només, sinó les mateixes oportunitats que qualsevol persona o família d’una altra comunitat”.

“Per a açò us demane no solament el vostre suport sinó la vostra exigència que fem complir els nostres compromisos, i també que ho faça el Govern de l’Estat”, ha conclòs.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado