domingo, 21 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Una festa de música, llum i foc despedirà l’any en la plaça de l’Ajuntament

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, s’ha mostrat convençut que demà se superarà la xifra de 20.000 assistents a la festa de finalització d’any en la plaça de l’Ajuntament, en la qual ha convidat a participar tots els valencians i valencianes i de la qual ha informat en una roda de premsa que ha oferit conjuntament amb la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, que ha ressaltat que 134 policies locals, als quals se sumaran 150 agents de la Policia Nacional, vetlaran de forma coordinada per la seguretat en l’última nit de 2016 i primera matinada de 2017.

“Apostem per un consum responsable i per una festa segura en la Nit de Cap d’Any, i per açò anem a evitar l’entrada d’envasos de vidre en la plaça de l’Ajuntament. Els qui desitgen brindar pel nou any podran fer-ho sempre que entren la beguda en botelles de plàstic”, ha manifestat Pere Fuset en esta compareixença informativa on ha assenyalat que hi haurà quatre vies d’accés a la plaça: Ribera-Russafa, Barques, Marqués de Sotelo i María Cristina-Sant Vicent, que estaran degudament senyalades.

Igualment ha informat Pere Fuset que hi haurà un servici d’ambulància i dos zones d’urinaris (una al costat de l’edifici de Correus i una altra al costat del Monument a Francesc de Vinatea), per a donar cobertura a esta festa que començarà a les 22.45 hores del dia 31 i finalitzarà a la 01.30 de la matinada del dia 1. Igualment, s’habilitarà una zona fitada per a persones amb mobilitat reduïda, “perquè volem que siga una festa veritablement inclusiva”.

Per la seua banda, la responsable de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha anunciat que en la Junta de Seguretat Local realitzada fa uns dies en l’Ajuntament, es va acordar el dispositiu per a garantir la seguretat tant en la festa de Cap d’Any com en la Cavalcada de Reis o, esta mateixa nit, en la celebració de la Sant Silvestre.

Menguzzato ha destacat que en esta ocasió s’ha reforçat tant el nombre d’efectius com la coordinació amb la resta de forces de seguretat de l’Estat. El Centre de Coordinació (CECOR) se situarà en el mateix Ajuntament i hi haurà presència de Policia Local i Policia Nacional també en la Sala de Control de Trànsit.

“El total d’agents de la Policia Local que prestarà servici en la nit de finalització d’any serà de 134, 74 en la plaça de l’Ajuntament i limítrofs i 60 per a cobrir la resta dels servicis. El dia de la Cavalcada de Reis el nombre de policies locals de servici serà de 325”, ha revelat Anaïs Menguzzato que no ha volgut entrar en més detalls sobre aspectes concrets de les mesures de seguretat.

Pere Fuset ha assenyalat que l’objectiu és que la festa “CampanadesVLC” es convertisca en una marca pròpia basada en la música, la llum i el foc, i en eixe sentit s’ha mostrat satisfet del canvi de criteri per part de la Delegació del Govern d’autoritzar enguany “una sorpresa pirotècnica de caràcter musical que oferirà l’empresa Caballer FX i que començarà en el moment precís que sone la campanada número dotze amb la qual saludarem a l’any com als valencians ens agrada, amb pirotècnia”.

Abans de referir-se al fet que l’Empresa Municipal de Transport (EMT) duplicarà els seus servicis en una nit tan emblemàtica, amb autobusos nocturns que partiran del carrer de Xàtiva, Pere Fuset ha recordat alguns aspectes de la Festa de Cap d’Any dels quals ja es va informar en la roda de premsa del passat dia 14. “Hi haurà quatre DJ valencians que abordaran diferents estils musicals amb el pop com a fil conductor. Seran kostrock, Boccachico, Miss Yuls i Salva Faus”.

També s’ha referit a l’espectacle de llum que es projectarà sobre la façana de l’Ajuntament en els minuts previs al canvi d’any, i ha destacat els 80.000 watts, vora 60 focus mòbils i efectes especials, una pantalla Led de màxima resolució “que reflectiran els missatges que la ciutadania envia al món per a explicar com celebra València el comiat de 2016 a través del hashtag #campanadesvlc.

“Volem que se sàpia que en la nit de Cap d’Any hi ha vida més enllà de la Porta del Sol”, ha afirmat Pere Fuset, que s’ha dirigit molt especialment als mitjans de comunicació per a informar-los que l’Ajuntament de València oferirà un senyal televisiu “a tots els mitjans de comunicació que desitgen connectar-hi i contribuir amb la seua difusió a posar a València en el mapa mundial mostrant com organitza i com celebra el canvi d’any d’una forma espectacular i molt atractiva”.

Últimas noticias

Contenido relacionado