domingo, 19 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Finalitza el IV Congrés Magdalener

El comité organitzador resumeix en vuit conclusions dues setmanes plenes de debat

El Congrés Magdalener ha conclòs després de tres intenses setmanes on s’han debatut un gran nombre de temes de gran importància per al món fester de Castelló. Amb una sala amb menys assistència de l’habitual, la regidora de festes, Sara Usó, ha realitzat un comunicat amb les reflexions i conclusions del comité organitzador, destacant dins del seu discurs vuit punts claus. Acompanyant-la en l’escenari han estat també Juanvi Bellido, president de la Junta de Festes, Carla Bernat, reina de les festes, i Lucia Burguete, reina infantil de les festes.
En primer lloc, la representant de l’Ajuntament ha donat les dades oficials d’assistència on ha confirmat que de les 727 persones que finalment es van enregistrar, un 52% ha estat present en les diferents ponències. Un resultat final amb el qual l’equip que ha organitzat l’esdeveniment està molt satisfet. En segon lloc, dins de les conclusions finals, Usó ha destacat la funció democratitzadora del IV Congrés Magdalener, on el poble de Castelló ha tingut veu per a decidir el futur de les seues festes. Darrerament, com a tercer eix destacat del seu discurs, la regidora ha volgut destacar la llibertat que ha tingut la població a l’hora de redactar les comunicacions que van donar forma a les ponències marc. Però, a la vegada, se n’ha fet una crida als col·lectius i associacions perquè en futures convocatòries es facilite el diàleg i enteniment dels d’aquests grups.
En quart lloc, la regidora de festes ha recordat que les ponències marc és un resum de les diferents inquietuds i preocupacions que tenen les persones sobre la festa de Castelló. Alhora, el comitè organitzador ha confirmat que aquest congrés ha sigut transparent i democràtic, donant als congressistes total llibertat per a llegir les ponències i poder redactar les esmenes que creien convenients. Aquestes jornades assenten les bases per a la gestió i organització del món fester per al futur, segons ha explicat Usó.
El discurs ha continuat amb un quint punt que ha fet referencia a les distintes declaracions institucionals que s’han tret d’aquestes jornades, on el grup que ha estat al capdavant del congrés ha destacat l’àmplia quantitat d’ens que han participat, sent els documents finals una declaració del debat que ha tingut lloc després de la reflexió individual de cada persona participant.
A continuació, com a sext eix, les conclusions també han recollit una petició formal a l’Ajuntament de Castelló perquè realitze una reforma dels Estatuts del Patronat de Festes. Unes referències al consistori que ha continuat en el seté punt del discurs, on es demana a la màxima autoritat de Castelló que aquest tipus de congrés es porte a terme dins d’una periodicitat de temps. Finalment, com a vuitena conclusió, Sara Usó ha expressat la necessitat de donar a conéixer les festes de la Magdalena i ha insistit que per això és té que plantejar un futur on tot el món tinga cabuda.
Aquests vuit punts representen les conclusions que el comité organitzador ha destacat dins del IV Congrés Magdalener.
Després d’emetre aquestes idees finals, la regidora de festes ha volgut agrair el treball del comité organitzador, i també el de totes les persones i voluntaris que han fet possible amb la seua col·laboració i assistència la realització de l’esdeveniment. Per un altre lloc, Usó ha puntualitzat la necessitat de què les festes s’allunyen del partidisme. D’aquesta manera, ha incidit en la necessitat de que la població de Castelló arribe a un consens i faça germanor perquè el futur de les festes siga un èxit.

Últimas noticias

Contenido relacionado