sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Fira MARTE recolzada per la Diputació de Castelló acollirà a 17 galeries internacionals

La Fira MARTE es posiciona en el marc de la qualitat seleccionant 17 galeries internacionals de tota Espanya, com la Biennale d'UBE City, que impulsarà l'exportació de talents nacionals.

La Diputació de Castelló recolza la Fira MARTE d’Art Contemporani, que se celebra del 16 al 19 de novembre en l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló amb la participació de 17 galeries internacionals de tota Espanya, que la posicionen en el marc de la qualitat artística.

El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “serà dijous que ve a les set de la vesprada quan la fira òbriga les seues portes, i ho faça acuradament en dos temps. La vesprada del dijous per a professionals, institucions i experts de l’àmbit de la comunicació, i el divendres, durant tres dies, amb la vocació de transmetre a tot aquell que senta inquietud per l’art contemporani, el més nou del panorama artístic nacional”.

Enguany, són 17 les galeries, que es congreguen en la fira. Totes elles vingudes des dels llocs més variats de la geografia espanyola. A totes els uneixen certs condicionants bàsics: aposten per alternatives artístiques d’avantguarda, s’arrisquen amb artistes emergents i tenen com a vocació generar una massa crítica amb l’entorn social que els envolta i, per descomptat amb la mirada de l’art que proposen.

Sales ha destacat que “la qualitat de les galeries participants és molt important, perquè posiciona la fira de Castelló com un esdeveniment de qualitat al que val la pena venir des d’altres punts d’Espanya i, amb açò, consolidem aquesta cita com a referent de les del seu estil a la Comunitat Valenciana, amb la dinamització que açò suposa per a la ciutat de Castelló”.
Els responsables de la Biennale Internacional d’Escultura d’Ube city a el Japó, un dels circuits d’escultura contemporània més importants del món, ha decidit enguany estar present també en MARTE.
El vicepresident ha destacat que “és un privilegi comptar amb la participació de la Biennale, sobretot pel que fa a les oportunitats que s’obrin per als artistes que participen en MARTE quant a poder exportar-se en el mercat internacional”.

Últimas noticias

Contenido relacionado