martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

“Valoració de la Fira Taurina de Falles” per Máximo Mollá

La cita fallera del 2017 que va transcórrer del divendres 10, al diumenge 19 de març, era acollida amb gran expectació malgrat les dures crítiques cap a l’empresa en l’apartat ramader des de la seua presentació.

Una vegada superada la fira, ens deixa un balanç desolador. Una fira que va acréixer més si cap a la perduda de personalitat d’una plaça de primera on el bou va brillar per la seua absència i els trofeus van mancar de valor.

Onze festejos, (1 novillada sense cavalls, 2 novillades amb cavalls, 1 correguda de Rejones i 7 corregudes de bous), totes a excepció de la de Rejones (Murube) i la del dia 11 (Núñez), de procedència Domenecq.

Tots els tancaments del serial van acreditar falta de força i bravesa. Solament es va deslliurar de la crema, la noble, insulsa i parella novillada de D. José Vázquez bregada el dimarts 14, algun banyat de la correguda del dia 15 i pertanyents a la ramaderia de Jandilla i ” Pasmoso”, bregat el diumenge 19 com a últim banyat de la fira, corresponent a la ramaderia de Domingo Hernández que malbarate mobilitat, cobdícia i fons, confonent a un desencantat públic que després de nou dies de decepcions ramaderes, van creure veure envestir al mateix “Cobradiezmos”, quan el que hi havia a la arena era un bou amb mobilitat, cobdícia i fons però sense ser alguna cosa excepcional.

El lliurament, arpa i veritat dels espases novells i ja consagrats salvaven les andròmines de la fira.

Caràcter, estil i poder van confirmar a l’excel·lent noviller manxec Diego Carretero.

Lorenzo, Ureña, Treball Díaz, Cayetano i Román, embastaven faenes de raça, veritat o tremp posant tot de la seua part els espases.

La porta gran concedida i xiulada a Miguel Ángel Perera, mostrava els primers símptomes graves de la pèrdua d’identitat.

L’estirada mediàtica aconseguida amb prou faenes any i mig d’alternativa pel peruà Roca Rei resultes tan esperançador per a la festa com a sorprenent. El seu valor i intel·ligència li van obrir per tercer any consecutiu la porta gran valenciana després de muntar-se sobre els descastades banyats de Núñez del Cuvillo. “El Juli” va brodar el toreig i va lluir galons, posant a tot el públic d’acord en les quals possiblement han sigut les falles més completes del destre madrileny.

Mentre que el de López Simón i l’indult de “Pasmoso”, confirmaven com el pas definitiu a la pèrdua d’identitat de la plaça de València.

Porta gran i triomfador del cicle cap a un torero al qual se li va anar sense torejar el seu primer banyat, i al que “Pasmoso”, el millor bou de la fira, ho va destapar com un torero vulgar que no va estar a l’altura de les circumstàncies.

Mediocre fira ramadera salvada en el descompte per “Pasmoso” i que ens convida a pensar i recapacitar sobre el tipus de plaça que és i que deu ser València.

Premis Taurins Diputació de València Falles 2017

Millor Subaltern: Raúl Martí
Millor Novillero: Diego Carretero
Millor Bou de la Fira: “pasmoso”, Domingo Hernández
Millor Ramaderia; Garcigrande i Domingo Hernández
Millor matador de Bous: López Simón

Últimas noticias

Contenido relacionado