```
martes, 23 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Generalitat invertirà 50.000 euros per assegurar la qualitat mediambiental de les Fonts d’Alcossebre

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre i la Generalitat Valenciana concreten una ajuda de 50.000 euros per assegurar la qualitat mediambiental de la platja de les Fonts.

La Generalitat Valenciana col·laborarà amb una inversió de 50.000 euros + IVA per assegurar la qualitat mediambiental de la platja de les Fonts d’Alcossebre, per tal d’evitar que es tornen a produir els episodis d’abocaments detectats en el passat estiu. Es plasma així el compromís adquirit en el seu dia pel president de la Generalitat, Ximo Puig, per ajudar a l’Ajuntament a assumir la important quantitat de despeses extraordinàries.

El director territorial de Presidència, Adolf Sanmartín, i el director general d’Aigües, Manuel Aldeguer, van visitar dimarts passat Alcossebre per concretar la quantia econòmica i l’actuació a realitzar, que consistirà en obres de protecció de les deus de la platja així com altres accions per garantir, que es compleixen els paràmetres mediambientals segons projecte presentat per l’Ajuntament. L’actuació es realitzarà en els pròxims mesos, de la manera més ràpida possible, per tal que impedisca que es tornen a produir els abocaments.

Aquest ajut se suma als 50.000 euros, que també invertirà la Diputació Provincial per renovar el sanejament de la zona de les Fonts, per tal de modernitzar la xarxa. A més, per part de l’Ajuntament s’han realitzat diferents treballs per localitzar l’origen de l’abocament, inspecció de la xarxa, controls a les instal·lacions, pous, etc. i instal·lació de dispositius per desplaçar l’abocament, el que ha suposat un alt cost econòmic.

L’Alcalde Francisco Juan ha mostrat “l’agraïment tant a la Diputació com a la Generalitat Valenciana per col·laborar amb la mateixa quantitat econòmica, 50.000 euros cadascun, per a realitzar accions que eviten que torne a donar-se la problemàtica de l’estiu passat. Les dues institucions es van comprometre a col·laborar i així ho han fet”.

Últimas noticias

Contenido relacionado