sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’IVC reforça el suport al Festival Internacional de Curtmetratges d’Animació Cortoons de Gandia

La XV edició de Cortoons se celebra per quarta vegada a Gandia del 4 al 7 d'abril

El director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura, José Luis Moreno, ha participat en la presentació de la XV edició del Festival Internacional de Curtmetratges Cortoons, que se celebra per quarta vegada a Gandia del 4 al 7 d’abril.

En la roda de premsa també han participat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el regidor de Cultura, Joan Muñoz; el director del festival Cortoons Gandia, Alessandro d’Urso, i el director del Campus de Gandia de la UPV, Jesús Alba.

En la seua intervenció, José Luis Moreno ha destacat que “Cortoons és un festival de curtmetratges que promou a escala internacional productes d’animació de qualitat per a crear un lloc de trobada i d’intercanvi d’experiències entre els nous artistes i els professionals del sector”.

Moreno també ha assenyalat que “amb la nostra participació, l’IVC compleix amb dos objectius del Pla Estratègic Cultural Valencià ‘Fes Cultura’, com són la territorialització i la descentralització dels festivals i el suport a sectors molt dinàmics de la nostra indústria audiovisual com és el sector de l’animació”.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Gandia ha explicat que “Cortoons és un projecte consolidat a Gandia no sols per la qualitat dels curts presentats sinó també per la immensa quantitat de curts que s’han rebut per a ser seleccionats. Cortoons Gandia és ja un festival de referència internacional dins del món del curtmetratge d’animació”.

El director del festival, Alessandro d’Urso, ha destacat la important presència de dons en l’edició d’enguany i que el cartell de 2019 és obra de l’animadora valenciana Maria Lorenzo. “Volem que el festival Cortoons seguisca una gran festa del cinema oberta a tots els públics”, hi ha conclòs.

En aquesta edició de Cortoons, l’IVC ha creat una línia pressupostària directa de 20.000 euros per a l’organització del festival. Enguany, Cortoons ha rebut més de 1450 curts de 87 països que s’han presentat la selecció de la secció competitiva del festival.

Les principals novetats d’aquesta edició són la celebració d’un concurs de ‘cosplay’ i els tallers i els ‘masterclass’ amb personalitats de prestigi internacional dins de l’animació com Institutriu Suzuki, Jim Parkyn, Miguel Angel Fuertes i Oscar Giménez.

El XV Festival Internacional de Curtmetratges d’Animació Cortoons té el suport de l’Ajuntament de Gandia, l’Institut Valencià de Cultura i la Universitat Politècnica de València (UPV).

Més informació: consultar ací

Últimas noticias

Contenido relacionado