sábado, 13 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Gascó (PP) denuncia que Marzà recorre a enriquiment injust per a llogar més barracons escolars

La Portaveu d’Educació del Grup Parlamentari Popular en Els Corts, Beatriz Gascó, ha denunciat avui que “el conseller Marzà recorre a enriquiments injusts per a llogar més barracons escolars cometent infraccions legals i saltant-se el procediment legal de contractació”.

Beatriz Gascó ha anunciat que “demanaran explicacions en Els Corts sobre aquestes irregularitats denunciades per un informe de la pròpia intervenció de la Generalitat que assenyala que no s’ha utilitzat un procediment obert en la contractació d’instal·lacions modulars per a dos centres escolars, no s’han respectat els principis de publicitat i concurrència, s’omet el plec de les clàusules administratives i també la fiscalització prèvia de la despesa”.

La diputada popular ha manifestat que “és un clam en el sector educatiu la incapacitat de Marzà per a dirigir una Conselleria que es regeix per la improvisació, la il·legalitat i les mentides permanents. L’increment de barracons i la seua manera de contractació és un exemple més de qui diu una cosa i fa una altra. No construeixen col·legis, agreugen els problemes de la precarietat i cada dia que passa hi ha una nova reivindicació com hem vist en els últims dies amb la situació generada amb el temporal davant la passivitat de la Conselleria en matèria d’infraestructures”.

Beatriz Gascó ha apuntat que “després d’any i mitjà de gestió a aquest Consell no li val tirar les culpes al govern anterior perquè en aquest període han perdut tota credibilitat. El conseller d’Educació s’ha omplert la boca afirmant que anava a solucionar la situació de determinats centres com el 103 de València, o el CEIP Sant Joan de Ribera de Burjassot i, no obstant açò, no ha fet gens en aquest període i fins i tot li’ls /els hi ha agreujat. Hi ha un incompliment flagrant del Pla d’infraestructures escolars que va presentar Marzà fa més d’un any i que està caduc pel seu incompliment. Les obres de centres en marxa són les que es va iniciar amb el govern anterior. Aquest Pla és el botó de mostra de la ineptitud d’uns polítics del Botànicirresponsables que desconeixen com gestionar, incompleixen les seues promeses i actuen amb opacitat en els pressupostos i en les decisions que adopten”.

Per a Gascó, “són els alumnes i les seues famílies els qui paguen la incapacitat dels qui semblava que anaven a eliminar les prefabricades amb una vareta màgica i que solament aconsegueixen augmentar la precarietat dels centres. Marzá en un perill, és l’Àtila de l’educació pública, perquè qualsevol iniciativa seua com Xarxallibres, els concerts, la jornada contínua o les pràctiques universitàries té garantit el caos”.

Últimas noticias

Contenido relacionado