sábado, 13 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Generalitat i Ajuntaments es preparen per a la campanya contra el fred

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives coordina amb els ajuntaments i entitats sense ànim de lucre la campanya contra el fred per a atendre a persones sense llar de la Generalitat Valenciana, amb l’objectiu de proporcionar una atenció integral a aquelles persones que, per circumstàncies diverses, no accedeixen als recursos estables que hi ha disponibles per a aquest col·lectiu.

La directora general d’Inclusió Social, Inma Carda, ha explicat que s’ha remès una carta als ajuntaments i a les entitats de tota la Comunitat Valenciana informant-los d’aquest protocol i sol·licitant la seua col·laboració, ja que encara que la gestió d’aquestes situacions és competència municipal, l’objectiu general és aconseguir que cap persona sense sostre de la Comunitat Valenciana “es quede sense rebre atenció”.

Aquest protocol, que explica també amb la col·laboració de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, serà aplicable fins al pròxim 30 de març, amb la possibilitat d’ampliar-ho en el cas que persistisquen les baixes temperatures, i arreplega una sèrie de recomanacions, com que es constituïsca en cada ajuntament un dispositiu de recollida, atenció i informació a les persones sense sostre.

Aquest equip “serà el responsable de controlar si alguna persona sense sostre està dormint en el carrer i comprovar si segueix ací perquè no se li ha informat dels recursos municipals o d’entitats que compten amb recursos per a poder acollir-los a la nit”, ha explicat Carda.

La directora general ha indicat que al marge d’aquestes infraestructures, els dies d’especial fred s’enviarà una carta des de la Vicepresidència a tots els municipis perquè habiliten llocs que puguen utilitzar-se com a “albergs de baixa exigència, o simplement com a lloc habitacional”.

En aquest sentit, es proposa que aquests llocs puguen ser pensions, albergs, pavellons esportius, col·legis, centres de dia, menjadors, boques de metre, estacions d’autobusos o qualsevol centre que el municipi tinga.

Així mateix, en els dies de molt fred la Conselleria d’Igualtat recomana que estiguen oberts els menjadors, especialment si plou, i també suggereix la possibilitat d’instal·lar llavadores i assecadores en tots els recursos, “perquè les persones sense sostre no poden llavar-se durant molt temps la roba i en aquesta època sol estar banyada”, ha subratllat Carda.

Sensibilització d’ajuntaments

La conselleria d’Igualtat s’ha reunit amb les 26 entitats repartides per tota la Comunitat Valenciana, que han sigut subvencionades per a desenvolupar programes d’acolliment integral, que inclouen allotjament i manutenció perquè amb el pressupost ja subvencionat realitzen despeses dins d’aquest programa, ha assenyalat la directora general d’Inclusió.

Encara que l’atenció a les persones sense llar i les accions municipals necessàries per a atendre’ls són una competència municipal, Inma Carda ha insistit que els poders públics “hem de vetlar perquè totes les persones que estiguen vivint a la Comunitat Valenciana tinguen les seues necessitats cobertes”.

Amb aquesta iniciativa la Generalitat Valenciana també pretén coordinar la xarxa pública i la iniciativa social i sensibilitzar als Ajuntaments perquè tinguen una intervenció municipal, i al mateix temps fomentar programes específics amb persones sense llar en cadascun dels municipis i l’accés als recursos estables d’atenció municipals.

Paral·lelament, es vol fomentar la intervenció des de les entitats i també incrementar la intervenció de carrer en tots els municipis de la Comunitat Valenciana.

La direcció general d’Inclusió Social és la responsable de coordinar el programa i per açò mantindrà comunicació amb els ajuntaments més grans de la Comunitat Valenciana i amb les entitats subvencionades amb programes d’acolliment i allotjament i manutenció.

Últimas noticias

Contenido relacionado