El Govern invertirà 7,8M€ per al projecte que permetrà estabilitzar el front litoral d’Almenara i La Llosa

L'actuació preveu una inversió del Govern d'Espanya per valor de 7.842.970,39 euros. La resolució serà publicada pròximament en el Butlletí Oficial de l'Estat.

559
nuclear cofrentes

La Direcció general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, dependent del Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi ambient (MAPAMA) ultima l’enviament al Butlletí Oficial de l’Estat de l’anunci pel qual se sotmet a informació pública el projecte que permetrà estabilitzar el front litoral d’Almenara i la Llosa, així com el seu corresponent estudi d’impacte ambiental.

L’actuació preveu una inversió del Govern d’Espanya per valor de 7.842.970,39 euros. La resolució serà publicada pròximament en el Butlletí Oficial de l’Estat. A partir de llavors, la informació podrà consultar-se durant un període de 30 dies hàbils en les oficines del Servei de Costes de Castelló o en la pàgina web www.mapama.es, a més d’en els respectius ajuntaments, entre altres organismes.

És de destacar també que en aquesta decisió d’elevar la protecció ambiental en l’actuació ha influït a més el fet que el Govern d’Espanya haja inclòs la Marjal d’Almenara, que comprén així mateix la zona sud del municipi de La Llosa, en la llista Ramsar, la qual cosa la situa entre els aiguamolls més importants del món, tal com va quedar arreplegat en el BOE del passat 23 de juny.

Finalment, i pel que fa a qüestions ambientals, es preveu que s’execute sense cap afecció a la microreserva existent, en la zona sud d’Almenara, la que està lliure de poblat marítim, així com tampoc per als municipis de Borriana i Sagunt. Per a açò, es proposa que no hi haja aportació de material en la meitat sud del projecte entre la bateria d’espigons i la gola de Queralt i que futures recirculacions cap al nord de material acumulat en la mateixa es programen de tal forma que la maquinària no travesse aquesta zona.

En el projecte de regeneració de la costa de La Llosa i Almenara s’ha tingut en compte un estudi detallat de la flora i fauna dels fons marins de l’entorn, denominat tècnicament biocenosi, amb el qual s’ha caracteritzat detalladament una superfície d’uns 4,6 quilòmetres quadrats.

“El Govern d’Espanya creu en la protecció de la Costa de la província de Castelló, i així ho demostra, amb anuncis com els que avui traslladem als ciutadans. Aquest Executiu basa la seua gestió en els fets i, una vegada més, queden més que avalats amb les publicacions en el BOE”, ha declarat el delegat del Govern a la Comunitat      Valenciana, Juan Carlos Moragues.