domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Gran participació dels castellonencs en les activitats de la Diputació durant les festes de Nadal

Un total de 3.391 castellonencs han participat en la quinzena d’activitats culturals que ha programat la Diputació durant aquestes festes nadalenques, tant en la capital de la Plana, com en altres tres municipis (Sant Mateu, Viver i Moncofa) on ha començat el Circuit de Titelles ‘Titellavolta’. Quant a la ciutat de Castelló, el Govern Provincial ha contribuït a l’activitat cultural amb cinc concerts, tres espectacles familiars i tres exposicions que han atret 1.700 persones.

El diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “l’acolliment del públic ha sigut molt bona. Hem comptat amb una gran participació de xicotets i majors, i el Centre Cultural Provincial de les Aules s’ha omplert d’activitat i de castellonenques durant aquestes dates tan entranyables. La dinamització cultural de la ciutat de Castelló i dels pobles on s’ha desenvolupat ja Titellavolta ha sigut una realitat durant aquestes festes, i anem a continuar fent d’aqueixa dinamització cultural un actiu per a tots els nostres municipis durant tot l’any”.

Titellavolta, el circuit de titelles, ha consistit en una exposició de titelles, un taller de construcció i maneig de titelles. En els tres pobles que s’ha desenvolupat aquests dies ha comptat amb una participació de 1.687 persones. Durant enguany i, en dates per concretar, el circuit passarà per les localitats de Llucena, Vilafamés, Cabanes, Sant Joan de Moró i Alcalà de Xivert.

El diputat ha recordat que “per cinqué més consecutiu, el Centre Cultural les Aules participa en el calendari cultural de la capital oferint una programació que s’estructura sota la denominació d’Espai Cultural Obert. Així, des del mes de setembre, s’han anat desenvolupant accions culturals entorn de la música, el teatre, els jocs i les exposicions i per a aquest mes, sense oblidar aqueixa línia cultural, s’han preparat altres activitats noves, amb l’objectiu que atraguen un nombrós públic a aquest centre cultural de la Diputació”.

Rica programació per al mes de gener
La Diputació ha programat un complet calendari d’activitats culturals en Les Aules durant aquest primer mes de l’any. Així, Improplana Cicle de Teatre d’Improvisació és la primera de les campanyes. Es tracta d’una forma de teatre que es presenta com un producte acabat, en el qual els actors i el públic van descobrint la trama de la història a mesura que va cobrant vida en l’escenari. Improplana és l’agrupació que desenvolupa aquesta tècnica en Castelló i realitzarà, durant el mes de gener, en l’Espai Cultural Obert, un cicle que consisteix en dos espectacles, un match d’improvisació i una master class per a divulgar aquesta disciplina teatral.

A més de teatre, els castellonencs podran gaudir aquest mes de gener de quatre concerts que, sota la denominació de ‘Música Nostra’, els diumenges 10, 17, 24 i 31 de gener comprovaran la creativitat de sengles grups que ofereixen la seua música en valencià. En primer lloc serà Tomàs de los Santos i els següents diumenges estaran Gener, Andreu Valor i Novembre Elèctric

A més d’aquest divers cartell d’activitat, els castellonencs podran gaudir aquest mes de dues noves exposicions de pintura. La primera, de pintura i escultura, amb el provocatiu títol de ‘Per la cara’ de la mà de Conxa Llombart, romandrà exposada fins al dia 23 de gener. I la següent, de tècnica singular que treballa José Antonio Antolí amb el títol ‘L’art de pintar amb foc’, podrà contemplar-se a partir del 26 de gener.

La pàgina web de la Diputació inclou informació de totes aquestes activitats a través de l’agenda provincial, així com s’anirà informant també a través de les xarxes socials.

Últimas noticias

Contenido relacionado