La Guàrdia Civil troba explosius de la Guerra Civil en un habitatge de Vilanova de Castelló

La Guàrdia Civil intervé armament i munició de la Guerra Civil en un habitatge de Vilanova de Castelló. L'Equip de Desactivació d'explosius va retirar d'entre els enderrocs d'una falsa paret, 2 mosquetons Mauser, una metralladora lleugera, 50 magranes de mà i 772 cartutxos metàl·lics.

495
El vigilant de seguretat de l'estació va intercedir entre tots dos

El passat dia 28 de novembre al voltant de les 12:00 del migdia, la Guàrdia Civil de Vilanova de Castelló va tenir coneixement, que entre dues parets d’un habitatge d’aqueixa localitat podrien haver-hi efectes explosius. Immediatament es va personar en l’habitatge una patrulla de la Guàrdia Civil de Vilanova de Castelló, que va comprovar com en una de les habitacions del segon pis, en un buit entre dues parets es trobava divers armament i munició. Davant aquests fets és avisar a l’Equip de Desactivació d’Explosius de la Comandància. Aquest equip es va traslladar al lloc, va comprovar i va intervenir tots els efectes existents, tractant-se de 2 mosquetons Mauser de la fàbrica d’armes d’Oviedo model 1906 i 1912 calibre 7.62, una metralladora lleugera marca Chauchat de calibre 8 mm. També es van localitzar 50 magranes de mà de diferents models així com 772 cartutxos metàl·lics de 7.57 i 8 mm de calibre. Aquest armament i munició tindria una antiguitat de més de 70 anys i s’assemblaria a elements utilitzats en la Guerra Civil.
Els efectes explosius van ser traslladats pels especialistes, per a la seua posterior destrucció en una zona segura, on es van mantenir en tot moment les mesures de seguretat pertinents.
Des de la Guàrdia Civil de València es recorda que la forma d’actuar davant la troballa d’algun artefacte explosiu consisteix en no tocar, ni manipular l’objecte i avisar immediatament a la Guàrdia Civil a través del 062.