jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

“Hem acoseguit un Ateneu del segle XXI” – Entrevistem a Carmen de Rosa

Sotsdirectora General en la Conselleria de Medi ambient, mare de fallera major, i persona més que vinculada a la tradició vicentina. Què va portar a una persona amb un currículum així a dirigir l’Ateneu?

M’ho va demanar José Manuel Botella, anterior president, perquè volia retirar-se i pensava que una persona amb la meua força, esperit de treball i passió per l’Ateneu podia ser un bon relleu, ja que feia bastants anys que era Secretària General i tenia un ampli coneixement de la institució.

L’Ateneu presenta deutes? Té ajudes o subvencions?

Crec que puc afirmar amb rotunditat que l’Ateneu és la institució de València que té els comptes més sanejats gràcies a una bona gestió econòmica. Al tancament del 2016 i abans d’impostos el nostre superàvit ha sigut de més de 107.000 €, la qual cosa ens ha permés ampliar els nostres terminis fixos. L’Ateneu és una institució que no rep quasi cap subvenció ni ajuda pública. La nostra principal font d’ingrés és la quota dels socis i el lloguer dels nostres salons.

Actualment es guanyen o es perden socis?

En l’Ateneu tenim llista d’espera per a poder ser soci, Ara mateix tenim una situació d’statu quo perquè la nostra capacitat màxima és de 3.800 socis i és el nombre que tenim de socis en l’actualitat i cada més.  Les baixes que es produeixen es converteixen amb noves altes.

[perfectpullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] “Hem aconseguit un Ateneu del segle XXI”   [/perfectpullquote]

Què és el que més li motiva per a presentar-se de nou a la Presidència de l’Ateneu?

Les ganes de tenir un projecte de futur per a l’Ateneu. El fet d’haver realitzat un gran treball durant els últims quatre anys i el fet de voler seguir treballant perquè els socis de l’Ateneu puguen gaudir d’un ampli ventall d’activitats culturals i d’oci i que la institució seguisca sent un referent entre la societat civil valenciana.

Quins són els seus èxits d’aquest mandat?

Es pot resumir en una frase contundent, hem aconseguit un Ateneu del segle XXI i dic açò perquè els socis, que són la nostra prioritat, han vist augmentada l’oferta d’activitats. A més l’Ateneu, com a entitat d’utilitat pública, ha organitzat activitats de cara a la societat civil valenciana. I no em puc oblidar de les constants i costoses inversions que s’han realitzat per a mantenir un edifici centenari i actualitzar-ho amb les últimes tecnologies.

Quins són els seus objectius per al pròxim mandat?

Nosaltres ens presentem amb un ampli programa dirigit al soci. Com a temes més interessants destacar la digitalització dels fons més valuosos de l’hemeroteca i la biblioteca, la creació d’una Escola de Negocis amb el suport de la Cambra de comerç i l’Associació de Joves Empresaris. A més potenciarem els cicles de música amb importants concerts i la retransmissió en streaming d’òperes i concerts internacionals i rehabilitarem la façana principal de l’edifici.

Vosté no presenta una candidatura personalista, ho fa en equip. Per què?

Perquè crec en els equips, perquè l’Ateneu no seria hui el referent que és i no tindria l’activitat que té si no delegara en moltes persones que també treballen per l’Ateneu. La candidatura que encapçale és una llista d’ateneistes que treballen i viuen l’Ateneu diàriament i que representen als grups més importants de la institució, uns altres no poden dir el mateix. Entre tots sumim 189 anys de socis, est és una dada que ho diu tot.

Com valora la relació de l’entitat amb l’Ajuntament? Es preveu rehabilitar la terrassa de l’Ateneu?

Tenim una relació excel·lent amb ells. De fet tenim un conveni de col·laboració i l’Ajuntament organitza en els nostres salons diferents activitats municipals. Sobre el tema de la terrassa estem treballant de forma conjunta amb el consistori perquè puga tornar a estar oberta tot l’any.

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]”Mai Carmen Martorell mentre va ser directiva es va queixar de falta de transparència ni va suggerir cap mesura per a incrementar-la”[/perfectpullquote]

En els últims dies s’han abocat acusacions de falta de transparència. Què pot dir-nos sobre aquest tema?

Que em sorprenen perquè són falses. Tenim els nostres comptes auditats, tant internament com externament, qualsevol soci pot consultar-les. Els resultats al tancament d’exercici s’han penjat en la web, s’ha manat als socis per e-mail… I el que més em sorprén és que membres de la candidatura rival segueixen sent directius de la Junta i en cap reunió s’han queixat de falta de transparència, mai Carmen Martorell mentre va ser directiva es va queixar de falta de transparència ni va suggerir cap mesura per a incrementar-la i tots els mesos s’adona d’estat de les finances en la reunió de la Junta Directiva.

Quin és el paper d’un Ateneu l’any 2017?

Fer un pas més i passar de ser un referent en la ciutat a un lloc d’opinió. Històricament totes les decisions importants de la ciutat passaven per l’Ateneu i devem tendir a recuperar aqueix lloc de referència.

Últimas noticias

Contenido relacionado