03:10 - jueves, 5 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

IVACE convoca ajudes per valor de 34,7 milions d’euros per a desenvolupar projectes d’R+D+i

Les convocatòries que s’han publicat aquest dimecres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana són les ajudes perquè Instituts desenvolupen R+D pròpia i en col·laboració i R+D en cooperació i les convocatòries d’R+D PIME, R+D en Cooperació i Innovació PIME, totes elles cofinançades al 50% amb Fons FEDER.

Les convocatòries d’ajudes per a empreses s’emmarquen dins del Pla d’R+D+i Empresarial dissenyat pel IVACE per a 2017 amb una clara aposta per l’R+D, innovació i la digitalització de les empreses.

“Es tracta d’un Pla real, elaborat en funció de les necessitats de les empreses, que recupera la fórmula de la subvenció i que reforça la intensitat de les ajudes en funció de la grandària de les empreses, de la cooperació amb organismes de recerca o de la contractació de personal altament qualificat per part de la PIME” ha assenyalat Júlia Company, directora general del IVACE.

El termini perquè les empreses poden presentar les seues sol·licituds comença el pròxim 18 d’abril fins al 25 de maig en el cas de la convocatòria d’Innovació PIME i del 18 d’abril al 30 de maig en el de les convocatòries d’R+D PIME i R+D en Cooperació.

Característiques de les convocatòries per a empreses

El Programa R+D PIME recolza a les xicotetes i mitges empreses en l’elaboració d’un nou projecte de recerca i desenvolupament tecnològic que incorpore valor afegit.

El pressupost és de 3,6 milions d’euros i la intensitat de l’ajuda és del 40% si és una xicoteta empresa i un 30% si és mitja empresa. Aquest percentatge pot patir un increment en un 5% si l’empresa ha contractat a personal altament qualificat per al desenvolupament del projecte o si hi ha hagut contractació amb un organisme investigador.

El Programa d’R+D en Cooperació, dotada amb 1,3 milions d’euros, recolza el desenvolupament de projectes de recerca entre diverses empreses. En aquest cas la intensitat de l’ajuda és de fins a un 45% si el projecte ho realitzen xicotetes empreses, fins a un 35% si són mitges empreses i fins a un 25% en el cas de grans empreses.

Igual que en el programa d’R+D Pime, aquest percentatge s’incrementa en un 10% si hi ha contractació de personal investigador o si s’han contractat serveis a organismes intermedis.

El programa d’Innovació de PIME inclou ajudes per al desenvolupament de nous productes que tinguen resultats tangibles, per a la innovació en processos que deriven en la implantació de mesures que fomenten l’eco eficiència, per a la incorporació de noves tecnologies digitals en les empreses i per al foment de les tecnologies electròniques, informàtiques i de comunicació (TEIC).

Aquest programa compta amb un pressupost de 7 milions d’euros i el IVACE dóna suport al 25% dels costos subvencionables dels projectes.

Un total de 22,7 milions d’euros per a Instituts Tecnològics

Per a recolzar tant l’R+D pròpia de cada institut tecnològic com els projectes en col·laboració entre centres el IVACE destinara enguany 22,7 milions d’euros.

“Prevaldrem -ha assenyalat la directora general del IVACE- aquells projectes on hi haja una col·laboració estreta entre Instituts Tecnològics i empreses, on hi haja una clara transferibilitat del coneixement generat a les empreses així com aquells projectes que millor s’adapten a les necessitats del nostre teixit industrial”.

L’ajuda per projecte d’R+D pròpia de cada Institut Tecnològic pot ascendir fins a un màxim de 200.000 euros i per als projectes en col·laboració entre centres l’ajuda pot ser de fins a 150.000 euros per projecte i centre participant.

“Tenim una sòlida xarxa de centres tecnològics, amb un enorme potencial investigador del qual ens hem de beneficiar tots i a la qual donarem les eines necessàries perquè seguisquen sent un referent nacional” ha afegit Júlia Company.

En aquest sentit, Company ha tornat a insistir en la necessitat que la Comunitat dispose d’un registre d’Instituts Tecnològics, com tenen Catalunya i el País Basc, la gestió estratègica dels quals i operativa estiga enfocada a donar respostes concretes a les PIME al mateix temps que ajude a desenvolupar polítiques públiques que recolzen la seua recerca.

El passat mes de març l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial va saldar totes les obligacions de pagament que arrossegava amb els Instituts Tecnològics corresponents a projectes i 2015.

En 2016 el IVACE va avançar als Instituts Tecnològics el 90% de les ajudes “fet que repetirem enguany perquè els centres disposen d’un marc financer estable en el qual treballar amb certes garanties d’èxit” apunta Júlia Company.

En el pressupost del IVACE per a 2017 hi ha consignats 28,2 milions d’euros per a recolzar l’activitat d’R+D dels Instituts Tecnològics.

D’aquest global, 22,7 milions d’euros compten amb cofinançament d’Europa (la publicada avui en el Diari Oficial de la Generalitat) i els 5,5 milions restants són finançats amb fons propis de la Generalitat i la seua corresponent convocatòria d’ajudes està previst que es publique en els pròxims mesos.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado