martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La JCF suspèn la mascletà de hui

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat i l’Ajuntament de València han recomanat a les comissions falleres retardar, fins al dimarts o el dimecres, la plantà de les falles, per a evitar incidents davant el temporal de pluja i vent. La Junta Central Fallera ja ha suspès la mascletà d’aquest dilluns 13 de març.

La Direcció general de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l’Interior, d’acord amb les prediccions de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), ha alertat de l’arribada a partir de la vesprada d’aquest diumenge d’un temporal de pluja, neu, vent i mar, que afectarà especialment a l’est i sud-est peninsular, i que podria perllongar-se fins al dimecres.

Les pluges a la Comunitat Valenciana podrien produir acumulacions de fins a 100 litres per metre quadrat en 12 hores, i el temporal de mar ones de 4 a 5 metres d’altura, segons ha informat el Ministeri de l’Interior en un comunicat. També s’esperen nevades intenses per sobre dels 700-1.000 metres en el sud-est i en cotes una mica més altes en la resta de la península.

Aemet ha activat per a demà dilluns el nivell taronja d’avís de pluja, neu, temporal marítim en diverses zones i vent en tot el territori, amb ratxes que poden aconseguir entre els 80 i els 90 quilòmetres per hora.

Així mateix, ha establit també per a avui l’avís de nivell groc per pluja, a partir de les 18 hores, per precipitacions que poden aconseguir els 20 litres per metre quadrat en una hora, i de 60 litres per metre quadrat en 12 hores, i per vent, que en el nord de Castelló pot aconseguir els 80 quilòmetres per hora.

El missatge de Joan Ribó

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha reunit aquest matí amb els regidors de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, d’Espai Públic, Carlos Galiana, de Cultura, Pere Fuset, i els caps de la Policia Local, José Serrano, i de bombers, Enrique Chisbert, davant les previsions del temporal els pròxims dies, informa l’Ajuntament en un comunicat.

Ribó ha destacat que, en cas que la Generalitat decrete l’alerta taronja per temporal, a la qual se sumaria l’Ajuntament, “es fa necessària la coordinació de tots els serveis municipals, així com de les administracions i els diferents cossos de seguretat, bombers i Protecció Civil, però també la col·laboració ciutadana per a minimitzar qualsevol incident”.

El consistori s’ha sumat a la recomanació d’Emergències de no avançar la plantà fins a la vesprada del dimarts dia 14, encara que el municipi aconsella reservar-la, en la mesura del possible, a la nit del 15 de març, i que “es fixe un perímetre de seguretat suficient al voltant de les falles que evite que l’estructura puga causar cap dany material o personal en cas de caiguda”.

A més, si les comissions falleres hagueren de cancel·lar qualsevol activitat en la via pública, es recorda la conveniència de fer-ho amb suficient antelació, i que demanen, si ho consideren, la fixació de les seues carpes a les empreses contractades en el muntatge, així com la prevenció en el desmuntatge de les carpes.

Es demana també una especial atenció en la seguretat de les parades ambulants, i dels elements de les terrasses de bars susceptibles de patir els efectes del vent.

De la mateixa manera, està previst ampliar el perímetre de seguretat de la falla municipal fins a un màxim de 60 metres si fóra necessari; s’anunciaria, si hi haguera, algun canvi en les línies de l’EMT al seu pas per la plaça de l’Ajuntament, i es reforçarà la vigilància de les estructures volades, com les il·luminacions.

En cas que fóra necessari, l’Ajuntament habilitarà un Lloc de Comandament Preventiu en Sala del Centre Integral de Seguretat i Emergències (CISE) de la Policia Local.

Últimas noticias

Contenido relacionado