sábado, 15 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

José Chulvi destaca la “normalitat i agilitat” amb la qual s’està desenvolupant el conclave dels socialistes valencians

De la mateixa manera, el també alcalde de Xàbia ha volgut posar en valor el treball previ de diàleg i consens que s’ha realitzat en les agrupacions i que està facilitant i agilitant el desenvolupament de les jornades.

De fet, i després d’anunciar que la sessió plenària s’avançarà a les 16.30 h en lloc de les 20.30 com estava previst, Chulvi ha destacat que les tres ponències s’han desenvolupat de manera “molt àgil, propositiva, acordada i dialogada

A més, en referència a la celebració del Congrés a Alacant, el dirigent socialista ha incidit en el ferm compromís del secretari general del PSPV-PSOE Ximo Puig per vertebrar la Comunitat així com l’esforç orgànic i institucional dels socialistes valencians “perquè tant les tres províncies com les diferents comarques i municipis treballem junts, de forma coordinada i equitativa amb l’objectiu que tots ens sentim representats i a gust i que el PSPV ixca amb una fulla molt marcada i reforçada, més obert, valencianista i més federalista”.

“A partir de ja tots els militants del PSPV anem a treballar junts perquè en 2019 Ximo Puig revalide el càrrec de president de la Generalitat i perquè el PSPV-PSOE siga el partit hegemònic de l’esquerra” ha assenyalat Chulvi al mateix temps que ha reclamat també unitat “per aconseguir entre tots que Pedro Sánchez i el PSOE recuperen el Govern d’Espanya”.

Finalment, José Chulvi ha volgut agrair el treball que està desenvolupant el Govern del Botànic del qual ha ressaltat “la seua preocupació constant pels problemes dels valencians i valencianes, per l’educació i la sanitat pública o perquè la dependència continua arribant a milers de ciutadans”. Així ha agraït el treball “incansable” del president Puig “per resituar a la Comunitat de nou en el mapa polític espanyol” així com per consolidar “una nova forma de governar i d’escenificar la via valenciana que ara és capaç de visibilitzar els problemes valencians més enllà d’aquesta comunitat”.

“Suport a la política lingüística del Consell”

Entre les més de 500 esmenes a la ponència marc que durant aquest cap de setmana es debaten en el 13 Congrés Nacional dels socialistes valencians cal destacar la resolució de suport a l’acció de política lingüística del Consell així com el suport al Decret de Plurilingüisme impulsat des del Govern Valencià en l’administració. Una resolució que s’ha aprovat en la taula sobre la ‘Reconstrucció econòmica de la Comunitat, Valencianisme i Federalisme’.

Es tracta d’una reivindicació històrica dels socialistes valencians que pretén exigir al govern de Rajoy que reconega la pluralitat lingüística, cultural i social d’Espanya; que legisle perquè les diferents llengües de l’Estat siguen veritables instruments de cohesió social; així com que deixe d’instrumentalitzar el valencià i cessament en la seua obstinació per atacar des dels jutjats les iniciatives que des de la Generalitat s’impulsen fomentar el valencià.

Finalment la resolució també recull el suport del PSPV-PSOE a les polítiques executades pel Consell “en el camí cap a la normalització lingüística” i reivindica el dret dels valencians i valencianes de portar endavant polítiques que garantisquen la igualtat real de les dues llengües oficials de la nostra Comunitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado