lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Josep Bort: «El projecte Urbanrec afavorirà la reutilització de residus i la generació de recursos per als municipis»

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha visitat en la jornada de hui les instal·lacions de l’empresa Ecofrag d’Agullent, on s’està desenvolupant maquinària d’última generació per tractar els residus voluminosos. Aquesta visita es desenvolupa en el marc del projecte URBANREC, una iniciativa europea en què és sòcia la Diputació de València i, mitjançant la qual, s’estan buscant solucions perquè aquest tipus de residus no acaben en un abocador. De fet, la tecnologia que s’està desenvolupant permetrà transformar, per exemple, els tèxtils i plàstics dels mobles en desús en nous materials per elaborar mobiliari urbà.

Una altra de les innovacions del projecte URBANREC consistirà a desenvolupar un procés químic innovador per aconseguir transformar les escumes i tèxtils d’un vell matalàs en matèries primeres per a la fabricació d’adhesius, dissolvents i fins i tot biocombustibles.

Per a Josep Bort, aquesta tecnologia de fragmentació «permetrà donar una segona vida als residus voluminosos gestionats en els ecoparcs de les comarques de València, aconseguint que es transformen en recursos propis per als mateixos municipis». A més, la participació de la Diputació en URBANREC «permetrà que València siga una de les regions europees on implantar aquest nou model de gestió per als municipis, amb l’objectiu de millorar la prevenció, el reciclatge i la reutilització d’aquests residus», ha assegurat el diputat.

De fet, Josep Bort ha incidit en què la corporació provincial «serà el principal interlocutor entre els diferents socis del projecte i les autoritats locals, de manera que entre tots siguem referents en la gestió de residus voluminosos en l’àmbit estatal i europeu», ha recalcat.

Per la seua part, l’alcalde d’Agullent, Jesús Pla, ha considerat la iniciativa «molt interessant», ja que es tracta «d’un projecte fruit de la col·laboració público-privada» i que «aposta per la sostenibilitat i el tractament dels residus, la minorització del volum dels mateixos i el respecte pel medi ambient», ha destacat.

En última instància, Antonio Ferrero, administrador d’Ecofrag, empresa sociotecnològica del projecte, ha explicat que mitjançant aquesta iniciativa «s’aconsegueix donar una eixida de vida final útil als residus voluminosos dels nostres ecoparcs per a obtenir altres matèries primeres i evitar el seu abocament per tal de contribuir a la sostenibilitat del medi ambient», ha destacat.

Últimas noticias

Contenido relacionado