lunes, 15 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Juan Ramón Adsuara: “La gent d’Alfafar sap el que vol i pot tornar a confiar en nosaltres perquè ens devem a ells”

Després de huit anys en l'alcaldia, es presenta de nou perquè assegura que ara és el moment de consolidar aqueix projecte que es va iniciar en 2011. Entrevistem a Juan Ramón Adsuara, candidat a l'alcaldia d'Alfafar pel PP, qui realitza un balanç de les seues dues primeres legislatures i ens explica els projectes que es duran a terme si ix reelegit.

Com es definiria?

Sóc molt perseverant i autoexigent amb mi mateix, intente fer totes les coses. Tinc el defecte que em costa delegar. A l’hora de ser alcalde no em rendisc mai perquè crec que si persegueixes el que vols, ho pots aconseguir. Com a persona em considere molt normal.

Per què es torna a presentar com a candidat a l’alcaldia pel PP a Alfafar?

Perquè portem un bagatge de huit anys on hem fet pràcticament la tasca més difícil, que ha sigut sanejar este Ajuntament, i ara toca la faena de consolidar el projecte que vam iniciar en 2011. És a dir, volem acabar els projectes que estan començant ara, com la residència de majors, el museu…Coses que puguen donar una mica més de qualitat de vida als veïns d’Alfafar.

A base de treball hem aconseguit donar-li la volta al marcador

Com valoraria les seues legislatures?

Els dos o tres primers anys van ser molt durs, de lluitar i patir molt per la situació en la qual estaven algunes persones. Després se’ns va obrir una mica l’esperança amb la vinguda d’Ikea i a base de treball hem aconseguit donar-li la volta al marcador.

Foto: Javier Zapata

Com definirien l’estratègia política que han dut a terme estos anys?

Hem governat per a tots i sobre la base del que ens ha dit la gent d’Alfafar. Nosaltres tenim diferents eines de mesurament, com enquestes a peu de carrer, grups de treball amb les persones, anàlisis del que es demana a través de les xarxes socials… Animem a la gent al fet que es queixe i al fet que ens faça suggeriments. Gràcies a això ens nodrim de moltes idees i governem sobre la base del que ens diu la gent.

Quin ha sigut per a vosté el major èxit que ha aconseguit el seu equip de govern durant la legislatura?

El reconeixement a les polítiques socials de l’Ajuntament per part del Ministeri perquè això demostra que tot l’equip rema en la mateixa direcció. Treballem per a les persones i tenim el suport de la ciutadania d’Alfafar perquè això és el que demanen.

Quin considera que ha sigut el moment més complicat d’estos quatre anys?

El no poder ajudar a totes les persones que m’agradaria ajudar o el no poder solucionar tots els problemes que m’agradaria poder solucionar.

Per a l’Alfafar que tenim en ment, l’Alfafar del futur, hi ha moltes coses en ment que s’hagueren pogut fer, el que passa és que els temps i els procediments els marca l’Administració

Foto: Javier Zapata

Hi ha alguna cosa que s’ha deixat per fer que li haguera agradat fer en estos anys?

Moltes, per a l’Alfafar que tenim en ment, l’Alfafar del futur, hi ha moltes coses en ment que s’hagueren pogut fer, el que passa és que els temps i els procediments els marca l’Administració. Jo que vinc d’una empresa privada on he estat quinze anys, em costa molt adaptar-me als temps de l’Administració perquè en l’empresa privada moltes coses ja haurien eixit. Ací impulsar un projecte i que tire avant costa una mica més, però cal respectar-lo.

Els resultats econòmics a Alfafar estan sent positius any rere any, com s’aconsegueix això?

Intentant fer un seguiment de totes les polítiques que es fan a l’Ajuntament, posant sentit comú i vetlant pels interessos econòmics com si fóra l’economia d’una família, on es fan les despeses sobre la base del que es pot gastar. No cal fer projectes que siguen més cars del que s’ingressarà.

Foto: Javier Zapata

Ací les empreses no veuen la burocràcia com una barrera, sinó que veuen a l’Ajuntament com un aliat en la seua implantació

La localitat s’ha convertit en el focus de grans empreses. Quins factors creu que animen a obrir un negoci ací?

El posicionament geogràfic perquè pràcticament estem dins del casc de València, les eixides, entrades i accessos sense saturació de trànsit, i també les facilitats que donem des de l’Ajuntament perquè intentem fer tot el tràmit burocràtic el més curt possible. Per a aconseguir una llicència en l’Administració hi ha un termini de nou mesos i això trenca moltes vegades els plans d’expansió de les empreses, per la qual cosa nosaltres intentem que en tres o quatre mesos l’empresa puga estar començant a obrir o començant les seues obres d’implantació i això fa trencar eixa lentitud. Així ho vam fer amb Ikea, ens vam comprometre a tindre-ho en la meitat de temps. Ací les empreses no veuen la burocràcia com una barrera, sinó que veuen a l’Ajuntament com un aliat en la seua implantació.

Com s’ha estat fomentant l’ocupació des de l’Ajuntament?

De totes les maneres. Amb formació, ara estem en la formació dual i volem entrar en el que serà el nou programa de Labora del Servef, i amb ajudes a la contractació. Les empreses que es posen en contacte amb l’Ajuntament, segons el tipus d’aturat que contracten, tenen un tipus o un altre d’ajudes.

Com ha sigut la relació del Consell amb l’Ajuntament d’Alfafar?

En alguns aspectes hem tingut xicotets encontronazos i en altres aspectes ha sigut de col·laboració. En polítiques inclusives, en tots els tràmits de la residència pública que anem a fer, hem tingut tot el suport i tot l’assessorament per part de direcció general i de la secretaria autonòmica de polítiques inclusives. Amb altres conselleries ha sigut tot una mica més xocant o se’ns ha donat menys informació de la que tocava o han sigut menys col·laboratives.

Foto: Javier Zapata

Ara que estem en època de parlar de pactes, amb quins partits mai pactaria vosté?

Amb els que anteposen les seues ideologies davant les persones d’Alfafar.

En 2015 per 82 vots no vam revalidar la majoria absoluta i nosaltres crec que hem continuat treballant en la mateixa línia

Els resultats del PP a nivell autonòmic i nacional no han sigut molt bons, pensa que això pot influir en les eleccions municipals?

En 2015 per 82 vots no vam revalidar la majoria absoluta i nosaltres crec que hem continuat treballant en la mateixa línia o intentant millorar dia a dia. La gent d’Alfafar sap el que vol i pot tornar a confiar en nosaltres perquè ens devem a ells i fem el que ells ens diuen que hem de fer.

Com està vivint la campanya electoral?

Molt a peu de carrer, porte des de l’1 o 2 de maig al carrer. Independentment del resultat del 26 de maig, m’aniré amb un bon sabor de boca pel bé que m’està tractant la gent al carrer.

Foto: Javier Zapata

Encara que estic fent campanya com a candidat, els veïns vénen i em tracten com a alcalde

Creu que els veïns i les veïnes tornaran a confiar en vosté perquè siga el seu alcalde de nou? Té bones expectatives?

Jo estic il·lusionat, però fins que no es faça el recompte de les urnes no puc dir res. Així i tot, la forma en la qual em tracten al carrer m’il·lusiona perquè, encara que estic fent campanya com a candidat, els veïns vénen i em tracten com a alcalde. El xip no l’han canviat, encara que veurem si l’entrada en escena d’altres partits pot influenciar a millor o a pitjor.

Si continua al capdavant del Consistori, quins projectes marcaran la seua tercera legislatura?

Projectes que ens està demanant la gent, com una escola d’adults en condicions, la residència de majors, una xicoteta sala polivalent, que no un auditori, perquè els xiquets facen el teatre de les escoles, per a fer les presentacions de les Falles, per a fer un concert de música, perquè hi haja més cultura a Alfafar… A més, tenim a un pas el parc natural de l’Albufera i volem unir peatonalment Alfafar amb eixe parc i que la gent gaudisca del seu terme municipal que és una meravella.

Últimas noticias

Contenido relacionado