sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Cavalcada de Reis tindrà un marcat caràcter autòcton i d’arrels ‘castelloneres’

La Junta de Festes de Castelló, en col·laboració amb el Patronat Municipal de Festes de l’Ajuntament de Castelló, ha preparat per a demà una Cavalcada de Reis autòctona, tradicional i plena d’arrels ‘castelloneres’. I és que la nostra ciutat té el privilegi de disposar de suficients personatges mitològics, literaris i bíblics i de tants col·lectius que, per primera vegada, podrem gaudir d’una Cavalcada de recepció als Reis Mags 100% Castelló.

 


Captura15:30 Desembarcament de SS.MM al grao de Castelló

Capturareyescs

16:00 Recepció amb els xiquets a la tinencia d’alcaldia del grao.

19:00 Començament de la cavalcada :
Eixida: Carrer Sant Roc

– Sanahuja

– Plaça Mª Agustina

– Governador

– Guitarrista Tárrega

– Asensi

– Plaça de la Pau

– Carrer Major

– Arcipreste Balaguer

Arribada: Plaça Major

A més, en la Plaça Major hi haurà activitats paral·leles amb actuacions de la Conlloga-Muixeranga de Castelló, la Coral Vicent Ripollés i altres col·lectius participants en la Cavalcada.

La Cavalcada estarà dividida en tres trams, i cadascun serà diferent, però en cadascun es podrà gaudir de moments i sensacions que ens transportaran a diversos moments del Nadal viscuts en la ciutat de Castelló. De fet, una de les seccions de la desfilada estarà dedicada al Betlem de la Pigà, la coneguda obra de Miquel Peris i Segarra que explica com Maria i Josep van arribar a Castelló, entrant pel Forn del Pla per a donar a llum al Xiquet Jesús entre personatges típics, tradicionals i mitològics de la ciutat de Castelló.

Al costat de la representació d’aquest pessebre costumista castellonenc, més de 20 col·lectius de Castelló i el Grau estaran implicats en el desenvolupament de tots els actes previstos per a rebre als Reis Mags en el districte marítim primer i després en el centre de la ciutat. El caràcter i la tradició de Castelló i el Grau estarà més que representada en aquest dia tan especial per als xiquets i xiquetes de la nostra capital.

L’inici de les activitats i actuacions està previst a les 15.30 hores en la plaça del Mar, on el so del caragol de mar anunciarà l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar al Port de Castelló, prevista per a les 16 hores. Col·lectius del Grau com La Barraca, la Colla de Dolçainers i Tabaleters del Grau, Dimonis del Grau, Grup de ball Illes Columbretes, i Unió Musical del Grau amenitzaran les activitats i actuacions en la plaça fins a l’arribada dels Reis Mags, que seran rebuts per l’alcaldessa, Amparo Marco, i la reina infantil i la reina infantil de Sant Pere.

A continuació, i com a novetat, tindrà lloc una desfilada des de la plaça del Mar fins a la Tinença d’Alcaldia del Grau, amb la participació de tots els col·lectius del Grau acompanyant als Reis Mags. Una vegada en la Tinença d’Alcaldia, es dirigiran a la balconada per a saludar a tots els xiquets i després els rebran en l’escenari a les portes de la Tinença.

La primera secció de la Cavalcada estarà dedicada als patrocinadors i l’animació, i comptarà amb la participació de l’Acadèmia de Ball Castelló Baila, la carrossa de la Gaiata 6 Farola-Ravalet, la Banda Municipal de Castelló, representants de Correus, els cotxes i carrosses dels patrocinadors (Comauto, Centre Comercial Salera i El Corte Inglés) i les Reines i Corts d’Honor.

La secció central de la desfilada, dedicada al Betlem de la Pigà, estarà representada per Dimonis i animació de Xarxa Teatre, Nanos de la Colla del Rei Barbut, Angelets i angelots, Angel Perot i Sant Miquel, Gegants i Cavallets del Corpus, Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, carrossa de l’Estel, llauradors, llauradores i carro engalanat, Grup de Ball El Forcat i dolçainers, naixement (Verge, San Josep i Jesús), escena de Sant Nicolau: Coll de pato, cacauero, cego i beates, la Pigà i els xiquets i carrossa de Els Llauradors.

Finalment, els seguicis reals comptaran amb la participació de Cavallers Templers de Castelló i Bombos i Tambores dels Sergents Templers acompanyant a Melcior; L’Aljama i Colla de Dolçainers El Soroll acompanyant a Gaspar; i Moros i Cristians de Castelló Az’zahar i Colla de Dolçainers, tabaleters i trabucaires Xaloc al costat de Baltasar. En total, 14 carrosses i més de 20 col·lectius castellonencs implicats per a fer gaudir als xiquets i xiquetes de Castelló, als qui els participants de la Cavalcada complimentaran amb 5.000 quilos de caramels i tones de somriures.

Una altra de les novetats de la jornada seran les ofrenes que els Reis Mags i els participants de la desfilada faran al Naixement en les porxades de l’Ajuntament, on seran rebuts per l’alcaldessa. A més, la reina infantil, Lola Marco, acompanyada pel Mag Yunke, realitzarà l’ofrena en nom de tota la ciutat de Castelló.

Últimas noticias

Contenido relacionado