domingo, 21 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació anuncia un Pla de Conservació i Rehabilitació d’Habitatges que prioritzarà l’ús de ceràmica castellonenca

[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]
Moliner: “Ajudem a recuperar el mercat nacional com a pilar de futur del taulell al mateix temps que fomentem la seua competitivitat”[/pullquote]
El Govern provincial ha anunciat l’engegada per al pròxim any d’un Pla Provincial de Conservació i Rehabilitació d’Habitatges que prioritzarà l’ús de ceràmica castellonenca amb l’objectiu no solament d’impulsar aquest sector sinó també de revitalitzar l’activitat d’autònoms, pimes i micropymes dedicades a activitats relacionades amb la construcció. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha explicat aquest matí al president de la patronal taulellera Ascer, Isidro Zarzoso, els termes d’aquesta iniciativa que durà a terme en municipis de menys de 20.000 habitants i que queda inclosa en els pressupostos de la institució provincial per al pròxim exercici amb una aportació directa de 400.000 euros.

El president Moliner ha explicat que “aquest Pla d’Ajuda a la Rehabilitació prevaldrà el consum de ceràmica fabricada a Castelló i ajudarà al sector a reactivar un mercat nacional que ha de ser un dels pilars de futur. El compromís de la Diputació és que tot el que recaptem per Impost d’Activitats Econòmiques en el sector ceràmic volem retornar-li-ho al mateix sector ben a través d’aquestes ajudes a la rehabilitació, bé via eines que milloren el seu posicionament i ús per a solucions constructives com és el cas de Vigilancer o Solconcer, o via congressos com Qualicer que posicionen la ceràmica de Castelló en el primer nivell de competitivitat mundial”.

En aqueix sentit, Moliner ha indicat que “a través d’aquesta iniciativa, volem a més sumar recursos als municipis per a, d’una banda ajudar a les xicotetes empreses l’activitat de les quals està relacionada amb la rehabilitació de l’habitatge i, per una altra, seguir en el camí de reconèixer al taulell la contribució en ocupació i riquesa que fa a la societat castellonenca com a principal sector industrial de la província”.

Així, el Govern provincial articularà aquesta iniciativa a través d’ajudes econòmiques considerades com a subvencions a fons perdut, plantejant-se com a objectius fonamentals la millora en la conservació i rehabilitació dels immobles i/o edificis antics situats en aquests municipis; millorar la qualitat de vida de les persones que viuen en aquests immobles; la dinamització del teixit econòmic dels 126 pobles menors de 20.000 habitants, especialment a través de l’augment de contractes a autònoms, pimes i micropymes relacionades amb el sector.

Pel que fa a la quantia de les subvencions, a trets generals, podrà ser finançable fins a un mínim del 50% del pressupost elegible, amb un límit màxim de 2.000 euros si es tracta d’un habitatge habitual o de 3.000 euros si és un edifici plurifamiliar. La convocatòria d’ajudes s’articularà en col·laboració amb els municipis, que hauran d’adherir-se formalment al Pla de Conservació i Rehabilitació d’Habitatges.

Impulsar la competitivitat del taulell
La Diputació de Castelló manté com a objectiu comú de totes les iniciatives que duu a terme en col·laboració amb el sector tauleller contribuir a la seua competitivitat i millora d’activitat com un pilar fonamental per a l’economia castellonenca, com un dels principals motors d’ocupació en la província.

El Govern provincial realitza aquesta contribució a través de la seua col·laboració amb el ITC de la UJI per al desenvolupament de les dues eines informàtiques que ha posat a la disposició de tots els professionals per a recolzar la competitivitat del sector, Vigilancer i Solconcer, però a més a través de l’impuls de les trobades professionals tals com el Congrés de Tècnics Ceràmics i Qualicer, així com la seua presència de la mà dels principals municipis ceràmics en la fira Cevisama. L’ajuda en l’àmbit internacional per part de la Diputació també es materialitza a través de la visibilitat que aporta a projectes d’empreses castellonencs en Partenalia i del servei de Promoció Econòmica de la institució, que ajuda i assessora a empreses de la província a l’hora d’optar a fons europeus.

Així, a totes aquestes iniciatives se sumarà el Pla Provincial de Rehabilitació i Conservació d’Habitatge a realitzar en aquests 126 municipis que sumen una població total de 176.416 castellonenques.

.

Últimas noticias

Contenido relacionado