domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació convoca aquest dijous a alcaldes i Generalitat per a coordinar les accions contra els mosquits

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner ha convocat als municipis més afectats pels mosquits (costa i pre-litoral) i a la Generalitat a una reunió que tindrà lloc dijous que ve, 21 de gener, per a coordinar amb els seus ajuntaments la lluita contra els mosquits. D’aqueixa manera, el Govern Provincial reprendrà aquestes reunions de treball convidant també a la Generalitat a aquestes trobades que realitza amb alcaldes, regidors i tècnics.

La Diputació continua amb açò el seu treball de coordinació després de la reunió més recent celebrada a la fi de l’any passat, ara ja per a coordinar i concretar les accions preventives que es començaran a implementar el pròxim mes de març. En la trobada participaran tècnics de la Universitat de València, entre ells el entomóleg Ricardo Jiménez, que formen part del servei d’assessorament científic que la Diputació ha contractat com a part del Servei Provincial per al Tractament de Mosquits a través del que coordinarà totes les accions a dur a terme en la província al costat dels ajuntaments.

Moliner ha explicat que “hem convocat als alcaldes i tècnics de tots els municipis afectats, així com a representants de la Generalitat per a coordinar les accions que es van a dur a terme a partir de març. Entenem que és en la primavera quan cal atacar aquesta plaga per a ser efectius. És fonamental que des d’ací, des del Govern Provincial es coordine l’acció de la mà de la Generalitat, amb el finançament de la Generalitat i de la Diputació, i amb la col·laboració per part de tots els ajuntaments, perquè Castelló no patisca amb els mosquits aquest pròxim estiu les conseqüències que va tenir durant la passada temporada estival”.

[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Moliner: “És fonamental la coordinació de tractaments perquè aquest estiu la província no patisca els mosquits com l’any passat”[/pullquote]

En aqueix sentit, és important assenyalar que la Diputació ha compromès ja en el seu pressupost 400.000 euros directament destinats a la lluita contra els mosquits i 100.000 euros més a una convocatòria dirigida a ajudar als ajuntaments en tractaments d’altres plagues. “Volem escoltar a tots els ajuntaments, conèixer els recursos que destinen a aquest problema, els seus contractes en vigor i així, poder optimitzar els recursos que tenim entre tots, sense solapaments ni contradiccions entre un terme municipal i el del poble veí. Aquestes trobades amb els ajuntaments van a ser molts, des d’ara i fins al cap de l’estiu, per a afrontar el problema de nord a sud i de costa a interior per tot el territori provincial”, ha indicat Moliner.

cal recordar que, fruit de les anteriors reunions, la Diputació ja compta amb la informació que li han remès 83 municipis, amb detall de la seua afecció per part de la plaga de mosquits i d’altres problemàtiques de plagues. Un treball de documentació i informació per part del Servei Provincial de Tractament contra els Mosquits de la Diputació que donarà pas, amb la reunió del dijous, al pla d’acció més immediat.

Coordinació i col·laboració entre institucions, la clau
La coordinació i col·laboració entre institucions és una de les claus més destacades tant pel president Moliner com pels tècnics de la Diputació que estan treballant en aquest tema. És per açò que a la reunió d’aquesta setmana se succeiran moltes altres fins a passat l’estiu amb tal d’avaluar cada moment del procés d’actuació coordinada que duguen a terme la Diputació, la Generalitat i els ajuntaments.

Últimas noticias

Contenido relacionado