domingo, 21 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació obri al trànsit la nova carretera de Els Ibarsos a Culla i dóna solució a una reivindicació històrica del Maestrat

La Diputació de Castelló ha obert al trànsit aquest pont la carretera de Els Ibarsos a Culla, i amb açò ha convertit en carretera un camí rural de complicat accés per als veïns de la zona després d’invertir 4,7 milions d’euros. El Govern Provincial ha solucionat, amb aquesta obra de prop de 16 quilòmetres de longitud que travessa escarpades roques muntanyenques i dos barrancs d’important crescuda amb els temporals torrencials, una reivindicació històrica per la seguretat vial en el Maestrat.

[pullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] “La integració paisatgística ha sigut absoluta per a sumar comunicació sense restar gens de l’atractiu d’aquesta zona” [/pullquote]

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha recorregut el nou traçat del que ha explicat la seua complexitat. “Era un tram complicat, però amb molt esforç de tots els treballadors, des del primer a l’últim que ha estat en aquest projecte, ha sigut possible. Treballem per igualar les oportunitats de tots els castellonencs, i en aquest cas ho tornem a materialitzar. Una nova carretera que és molt més que açò: una nova carretera que acosta aquest entorn espectacular a tots els visitants, una nova carretera que pretén obrir noves oportunitats al territori i acostar més l’interior i l’àmbit rural de la província”.

És important assenyalar que, a causa de l’àmbit geogràfic en què es troba, bona part del seu recorregut transcorre encaixat entre parets rocoses i elevats precipicis amb la qual cosa el nou traçat millora notablement la seguretat vial en tot el seu recorregut.

Així, les dues zones més significatives han sigut el pas sobre la Rambla Carbonera, que es resol mitjançant un pont de 85,5 metres de longitud, i el pas sobre el Barranc dels Vinyes, en aqueix cas resolt mitjançant una obra de drenatge transversal amb dos marcs de formigó en paral·lel.

El president ha explicat a més que “una de les qüestions que més s’han tingut en compte en aquesta obra ha sigut la integració paisatgística de la carretera. Amb l’objectiu de millorar la comunicació sense restar gens d’atractiu a la zona, s’han executat tot un seguit de mesures correctores d’impacte ambiental que ho han permès”.

Cal assenyalar que de manera conjunta a l’execució d’aquesta obra s’ha procedit a l’ampliació del tram de CV-166 comprès entre el final de la carretera i el nucli de Culla, d’aproximadament tres quilòmetres, amb la qual cosa l’actuació en total suma una longitud de 19 quilòmetres.

Millors carreteres, més oportunitats per a l’àmbit rural
La Diputació de Castelló constata el seu compromís amb potenciar la igualtat d’oportunitats entre tots els castellonencs, independentment d’on residisquen, en dedicar més del 10% del seu pressupost a millorar els 800 quilòmetres de carreteres de la xarxa viària provincial. Així ho donava a conèixer fa amb prou faenes uns dies el diputat de Carreteres, Juan Bautista Juan, en el resum d’actuacions que ha dut a terme el Govern provincial aquest exercici amb una inversió de 12.215.786 euros.

Especial valor pren en aqueix sentit el servei que presta la Diputació als municipis quant al manteniment, conservació i millora de la xarxa vial durant tot l’any. Una actuació que permet al Govern provincial millorar tota la xarxa amb una inversió de 3.225.000 euros.

cal assenyalar a més les actuacions de rehabilitació i millora en el capítol de conservació extraordinària, que ha suposat una inversió de 2.825.000 euros en les següents carreteres: CV-109 accés a Boixar Coratxar,CV-166 accés a Culla, CV-1840 Almassora al mar; CV-160 accés a Benafigos; CV- 175 Villahermosa al límit de província; CV-154 accés a Torre Endomenech; Cv-128 de la N-232 a Cv-15 per Catí.

Últimas noticias

Contenido relacionado