domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació recolza amb Castelló Ruta de Sabor la jornada ‘8 plats 8 xefs’ que resumeix la gastronomia provincial

La Diputació de Castelló recolzarà amb la marca de productes autòctons Castelló Ruta de Sabor la celebració de la jornada ‘8 plats, 8 xefs’ que resumeix en vuit plats tradicionals elaborats per vuit prestigiosos xefs castellonencs la gastronomia de les vuit comarques castellonenques. Així, la segona edició d’aquesta trobada gastronòmica tindrà lloc a Sogorb després de l’important èxit recaptat per la primera edició que en 2015 va rebre més de 2.000 peticions per a assistir a l’esdeveniment a Moncofa.

El diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha participat aquest matí en una reunió de coordinació amb David Remolar, membre de l’organització de la jornada i que, a més, exercirà de sumiller. “El número vuit apareix per ser les vuit comarques de la província de Castelló, i l’esdeveniment s’ha creat amb la intenció de ser itinerant, realitzant-se en totes les comarques de Castelló, sempre mantenint l’essència del número vuit per a representar la gastronomia de cadascuna d’elles. Estem molt satisfet perquè els organitzadors han aconseguit el repte que els productes de totes les comarques estiguen representats en mans dels nostres millors xefs”.

Aquesta cita gastronòmica comptarà amb la participació de: Asier Pomeres (El Basc, Vila-real), Modest Fabregat (Arbequina, Castelló), Carlos Gutiérrez (Casa Roque, Morella), Balbina Cano (Casa Rabitas, Nules), Fernando Molina (La Cuina de Fernando, Castelló), Javier Simón (Hotel Martin L’Humà, Sogorb), Emilio Miralles (Al d’Emilio, Vila-real), José Manuel Martí (Mármara, Moncofa) i la col·laboració especial d’Evarist Miralles (El Bollit, d’Oliva) com a xef convidat.

En principi la dinàmica de funcionament de la jornada serà la mateixa, és a dir, els vuit xefs de la nostra província preparen un sopar en la qual cadascun d’ells va a elaborar un plat, alhora que un xef de fora de la província va preparar el plat de benvinguda, tots ells elaborats amb productes de la nostra província. De la mateixa manera, els vins també seran de cellers pertanyents a la IGP Vins de Castelló.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado