domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació ultima una auditoria de transparència per el 2016

L’estudi contempla desenes de variables i situa a la institució entre les pioneres a realitzar aquest tipus d’avaluacions externes.

La Diputació de Castelló ultima aquests dies la realització d’una complexa auditoria de transparència que li permetrà aplicar les seues principals conclusions de cara al 2016, anant més enllà en el seu compromís d’obertura a la societat de la província de Castelló. Així, el Govern Provincial donarà a conéixer aquesta setmana vinent les principals conclusions de l’estudi que contempla desenes de variables i que posiciona a la institució entre les pioneres a realitzar aquest tipus d’avaluacions externes.

El diputat de Transparència, Luis Martínez, ha explicat “la complexitat tècnica d’un estudi d’aquestes característiques que entra a analitzar diversos paràmetres relacionats no solament amb la publicació d’informació, sinó també amb els límits de la publicitat activa, el dret d’accés a la informació pública, la protecció de dades o la confidencialitat d’alguns paràmetres relacionats amb contractacions. Amb açò, el president Moliner posiciona a la institució entre les primeres que estan duent a terme aquesta nova iniciativa amb tal d’avaluar el seu esforç per fer de la Diputació una administració útil i accessible als ciutadans a través dels llits legalment establits”.

En aquest sentit, l’auditoria de transparència presentarà a més una valoració de les mesures i identificació de deficiències, mesures correctores i recomanacions o accions de millora de l’equip del projecte, i es realitzaran propostes per dur a terme i per a corregir les possibles deficiències que es puguen detectar. L’informe d’auditoria s’acompanyarà d’una guia o test de comprovació dels límits a la publicitat activa, arreplegats en la normativa, aquells derivats de la legislació en matèria de protecció de dades de caràcter personal i la limitació per confidencialitat d’algunes informacions en matèria de contractació.

Martínez ha assenyalat que “tenir una avaluació d’en quin moment estem en matèria de transparència ens permet aplicar les conclusions i millorar aquelles possibles deficiències per a començar el 2016 amb el compromís renovat de informar de cada moviment de gestió que fem per a millorar la qualitat de vida de tots els castellonencs. Al cap i a la fi és una forma objectiva de valorar les mesures que s’estan prenent per fer de la Diputació una institució transparent, un Govern provincial que demostra diàriament un comportament concorde als principis de Bon Govern que tota Administració ha de tenir”.

Últimas noticias

Contenido relacionado