04:02 - sábado, 24 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La família Franco acudirà al TC com a últim intent per a evitar l’exhumació

Els néts de Franco acudeixen al TC un dia després que el Suprem els contestara que no hi ha res a aclarir de la seua sentència.

La família Franco presentarà “hui mateix” davant el Tribunal Constitucional el recurs d’empara contra la sentència de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem que avala la decisió del Govern d’exhumar Francisco Franco del Valle de los Caídos. A més, demana que s’adopte la mesura cautelar de paralitzar el trasllat de les restes del dictador fins que els magistrats del tribunal de garanties valoren el fons de l’assumpte.

Els néts de Franco acudeixen al TC un dia després que el Suprem els contestara que no hi ha res a aclarir de la seua sentència en la qual es dona el vistiplau a la intenció del Govern de Pedro Sánchez d’inhumar el dictador en el cementeri del Pardo-Mingorrubio.

Segons han informat fonts de la defensa a Europa Press, la família Franco demana al TC que emparen els mateixos drets fonamentals que ja van reclamar perquè tingueren en compte a l’hora d’estudiar el recurs de la família contra l’acord del Consell de Ministres, és a dir, que no li impedisquen decidir la destinació de les restes del seu avi.

Mentre es resol l’assumpte, han sol·licitat que impose la mesura cautelar de suspendre l’execució de la sentència, la qual cosa suposa que el TC haurà de decidir amb rapidesa si accepta aquesta petició o no, sense demanar opinió a la Fiscalia ni a la resta de parts.

Últimas noticias

Contenido relacionado