```
martes, 23 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Fira de la tomata de penjar d’Alcalà de Xivert ha venut 3.500 quilos en dos dies

La Fira de la tomata de penjar d’Alcalà de Xivert, organitzada per l’Ajuntament de la localitat, es tanca amb el millor balanç pel que fa a assistència i en venda de tomata de les últimes cinc edicions, prova d’açò ha sigut que ha hagut de doblar el nombre d’autobusos gratuïts que unien Alcalà i Alcossebre.

Pel que fa a la venda, els llocs en què es podia adquirir la tomata de penjar, producte amb certificació de la Marca de Qualitat de la Comunitat Valenciana, han quantificat en 3.500 el total de quilos venuts durant els dos dies de la fira.
La regidora de Cultura, Maria Agut, ha explicat que “cada any, ha anat augmentant l’assistència i també venda de tomata que és un dels nostres objectius principals, a l’hora d’organitzar la fira: donar a conéixer la nostra tomata, promocionar-la i facilitar la venda directa en aquesta fira i que, així, es conega i augmente la seua comercialització”.
Per part de l’Alcalde, Francisco Juan, s’ha insistit que “gran part del mèrit és d’agricultors locals integrats en l’Associació de Productors de tomata de penjar, ja que són ells els fan possible aquest producte singular, pel seu cultiu i manipulació totalment artesanal”.

L’assistència a la fira ha estat massiva, tant als 60 llocs instal·lats en el casc històric, com a les demostracions gastronòmiques, tastos i showcookings dedicats a les propietats i aplicacions del tomàquet de penjar a la cuina i que s’han celebrat a l’espai Gastronòmic ubicat a la plaça de l’Església.
En aquest sentit, la regidora ha agraït “la feina i col·laboració de tots els professionals que participen en els diferents actes i que contribueixen al fet que la nostra fira compte amb aquest valor afegit”.
La fira s’ha completat amb les visites al campanar i església de la localitat que han centrat també l’interés dels assistents a la fira. Restaurants de la localitat seguiran oferint durant les pròximes setmanes menús temàtics amb tomata de penjar.

Últimas noticias

Contenido relacionado