15:02 - lunes, 26 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La PAH urgeix al govern perquè actue de forma decidida enfront de l’emergència habitacional

Des de l’assemblea de la PAH de Castelló responen fil per randa a les declaracions del Vicealcalde, Enric Nomdedéu, publicades el divendres, referides al conflicte sobre l’ocupació de l’Edifici Reyes.

Respecte a les actuacions il·legals, com les ocupacions d’habitatges, que Nomdedéu enlletgeix a la PAH, Mª Jesus Garrido, portaveu de la mateixa, afirma que “hem esperat sis mesos a tenir solucions per part del nou govern. Ens hem assegut a parlar, hem aportat diverses propostes, i mantingut contactes amb molts actors polítics, socials i econòmics de la ciutat. Després d’aquest període, i de valorar que les solucions i propostes són insuficients i van massa lentes, ens trobem en l’obligació moral de recolzar a famílies com les de l’Edifici Reyes. La situació és ja desesperada”.

En aqueix sentit, les declaracions de Nomdedéu no són ben encaixades pels membres de la PAH de Castelló: “El govern és tremendament injust reprovant als afectats que lluiten pels seus drets, quan encara no els hem sentit exigir públicament als bancs que complisquen, si més no, amb el Fondo Social d’Habitatges que ja tenen signat des de fa un any amb aquest ajuntament” exclama la portaveu. A més, des de la Plataforma reivindiquen que ells i elles són els directament afectats i la part feble dels abusos hipotecaris, de la crisi i de les nul·les polítiques de l’anterior govern en la defensa del dret a l’habitatge.

Per açò, exigeixen a Nomdedéu que tinga en compte la defensa de la part feble del conflicte i reconega la gravetat de l’assumpte, “quan les famílies es llancen a ocupar habitatges de forma irregular no ho fan com un joc o distracció, és arriscat, és patit, no li’l recomanem a ningú. Si es prenen aqueixes decisions és per desesperació. Convidem a l’Alcaldessa, Vicealcalde o qualsevol altre regidor a acudir a una de les nostres assemblees” proposa la portaveu de la PAH.

Des de la PAH s’han aplaudit propostes i avanços necessaris que ha fet l’actual govern en matèria d’habitatge, com l’oficina d’atenció a afectats o el protocol antidesnonaments. No obstant açò, mantenen la necessitat que el govern siga més contundent i actue amb major urgència davant l’emergència social, especialment quant a habitatges de caràcter social en el municipi. “El que hem constatat és que necessitem habitatges socials per a evitar casos com l’Edifici Reyes. El canvi de govern porta major sensibilitat social, estem aconseguint paralitzar els processos de desnonament, però el problema de l’accés a l’habitatge és majúscul a Castelló. O aconseguim un acord viable entre diverses parts o el problema s’enquista” defensa Garrido.

Per aquestes raons, la PAH sol·licita la convocatòria urgent de la Taula de Treball sobre Habitatge en l’Ajuntament. “Demanem una vegada més a l’equip de govern com és la seua proposta de solució davant aquest conflicte. Per la nostra banda, el dilluns passat vam posar damunt de la taula la nostra: reallotjament temporal amb ajudes al lloguer i subministraments per a les famílies amb problemes socials greus, mentre es treballa de forma unida i decidida en un pla de recuperació d’habitatge públic i de cessió de privada per a dotar d’immobles la borsa d’habitatge social de Castelló” defensa Maria Jesus Garrido.

Des de la PAH afirmen que si es treballa de forma ferma i coordinada s’aconsegueixen assoliments. Com a exemple, la reunió que van tenir la portaveu de la PAH, Mª Jesus Garrido, el lletrat de la Plataforma, Iñaki Vallejo, i el diputat als Corts per Podem, César Jiménez, amb la Directora del EIGE, Entitat d’Infraestructures de la Generalitat, de la qual ha sorgit un bon enteniment i linees de col·laboració.

Últimas noticias

Contenido relacionado