martes, 16 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Policia Local d’Almassora incorpora els primers desfibril·ladors als seus equips d’emergència

L’intendent principal de la Policia Local d’Almassora, Roberto Verdoy, ha presentat aquest matí els dos equips desfribiladors adquirits pel departament per a ús en cas d’emergència sanitària. L’alcaldessa, Susanna Nicolau; el regidor de Seguretat Pública, Santiago Agustí; y la primera teniente de alcalde, Merche Galí, han assistit a la presentació dels dispositius, els primers que compra el consistori.

L’Ajuntament d’Almassora ha invertit 3.000 euros en l’adquisició d’aquests dos equips desfibril·ladors semiautomàtics externs per a ús en cas d’emergència, una inversió consensuada amb la Prefectura de Policia Local “per tal d’aconseguir una millora del servei que presten els agents a la població, en particular en l’àrea de policia assistencial”, ha considerat Roberto Verdo, qui ha incidit en que el seu ús salva el 90% dels pacients.

L’alcaldessa ha recordat que un dels equips estarà permanentment en el consistori i un altre formarà part d’un vehicle patrulla de la Policia Local per a traslladar-ho a qualsevol punt del terme municipal i actuar amb diligència fins a l’arribada dels sanitaris. Per a Nicolau, “aquesta xicoteta inversió pot comportar la salvació d’una vida en cas d’extrema urgència sanitària, per la qual cosa està més que justificada”.

“Incorporant els desfibril·ladors als equips ens equiparem a tantes institucions, centres comercials, aeroports, estacions i altres espais pels quals transita una gran quantitat de població”, segons el regidor de Seguretat Pública, que ha afegit que “no era de rebut que un municipi amb més de 25.000 habitants mancara d’aquests dispositius”.

En la mateixa línia, la plantilla de la Policia Local d’Almassora ha començat ja la formació específica per a aprendre a utilitzar aquests equips en situacions d’urgència. Així, fins a 37 agents participen en grups de set o vuit persones en classes pràctiques i teòriques des d’aquesta setmana. Els cursos, que s’imparteixen en horari de 17.00 a 19.00 euros, continuaran durant el mes de gener perquè tots els policies sàpien com reaccionar en cas d’haver de realitzar maniobres de reanimació cardiopulmonar i utilitzar els desfirbiladors.

El decret 220/2007, de 2 de novembre, del Consell que regula l’ús dels desfibril·ladors a càrrec de personal no metge incideix que la causa més freqüent d’una parada cardiorrespiratòria, una de les situacions d’emergència sanitària més habituals, és la fibril·lació ventricular, un ritme cardíac alterat que representa el 75-80% de les morts sobtades d’origen cardíac i que requereix d’atenció immediata. De fet, per cada minut d’espera es redueixen un 10% les possibilitats de supervivència del pacient.

Últimas noticias

Contenido relacionado