02:03 - viernes, 1 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La “Rompida de la hora” sona amb força en Fitur

Els tambors i bombos de l’Alcora han sonat avui amb força en Fitur, acaparant l’atenció del públic assistent, amb la recreació de la Rompida de l’Hora. Un acte que cada any organitza amb gran èxit la Germanor del Santíssim Crist del Calvari i que s’ha constituït com el més atraient de la Setmana Santa de l’Alcora. Un acte especial, únic i pioner en tota la Comunitat Valenciana.

Així, una representació de l’associació cultural “l’Alcora Tambor”, que aglutina a tots els tabalers de la localitat, ha recreat i fet sentir als presents l’emoció que es viu a l’Alcora cada Divendres Sant, a les 12 hores, quan més de mil tambors es reuneixen en la Plaça d’Espanya i retrunyeixen al uníson, simulant amb redoblaments els trastorns i el cataclisme que va patir la terra quan Crist va morir.

L’alcalde de l’Alcora, Víctor Garcia, ha sigut l’encarregat de donar pas a la representació. En la seua intervenció, el primer edil ha destacat la importància de la Setmana Santa alcorina. “L’Alcora viu la Setmana Santa i la Pasqua d’una manera molt especial. No en va, les celebracions dutes a terme en aquestes dates representen un dels seus principals reclams turístics”, ha manifestat.

“A més de les emotives processons, es duen a terme uns actes genuïns de gran importància popular que atorguen a aquesta festivitat un caràcter distintiu”, entre els quals ha ressaltat: la Rompida de l’Hora, el Romiatge del Rotllo, la “Doblega”, el pelegrinatge per les ermites, el romiatge de Sant Vicent i la “mocadorà”.

Garcia ha recordat que la “Rompida de l’Hora” compta amb la distinció de Bé d’Interès Cultural Immaterial i és candidata a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. A més, l’Ajuntament ha sol·licitat la declaració de Festa d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana. “La Conselleria ja té tota la documentació i esperem que enguany ja puguem celebrar l’obtenció de tan merescuda distinció”.
A més de donar a conèixer la Setmana Santa alcorina, a través de la recreació de la “Rompida de l’Hora”, l’Ajuntament també ha apostat en la present edició de Fitur per la promoció gastronòmica. Així, avui s’ha dut a terme una demostració culinària de la tapa de caragols a càrrec de Cafè París, guanyador de l’última edició de la Ruta Gastronòmica del Caragol. Un acte que s’ha celebrat amb gran èxit, en el qual els assistents han tingut l’oportunitat de degustar una exquisida tapa de caragols, especialitat típica del municipi, que cobra especial protagonisme durant les Festes del Crist. A través d’aquest acte, l’Ajuntament té com a objectiu promocionar la V Ruta Gastronòmica del Caragol, que se celebrarà a la fi d’agost, coincidint amb les festes majors de la localitat. Es tracta d’una iniciativa que ha anat consolidant-se amb gran acceptació i que enguany aconseguirà la seua cinquena edició. A més, en l’acte s’ha presentat la nova imatge de la Ruta.
L’Alcora en Fitur
L’Alcora està present en Fitur 2016 amb la finalitat de donar a conèixer el seu potencial turístic i l’àmplia gamma de possibilitats que ofereix per a gaudir, per compte propi o en visita organitzada, del seu ric patrimoni ceràmic, històric, cultural i natural. Festes i tradicions, esport i aventura, rutes urbanes i pel terme municipal, paratges naturals plens d’encant i racons carregats d’història, entre altres atractius.

“Una destinació d’interior a tenir molt en compte”

L’Alcora és coneguda a nivell nacional i internacional per la seua ceràmica. Des del punt de vista històric, gràcies a la producció de la Real Fàbrica de Pisa i Porcellana del Comte d’Aranda, del segle XVIII. I en les últimes dècades, per ser un dels principals nuclis de la indústria ceràmica, hereva d’aquell esplendorós passat.

El Museu de Ceràmica és una de les nostres joies més preuades i visita obligada per a els qui desitgen conèixer el més destacat del nostre patrimoni històric-artístic en ceràmica. En ell es poden admirar les creacions de la Real Fàbrica, la tradició alfarera local i les més avantguardistes obres de ceramistes de tot el món.

L’Alcora és ceràmica, sens dubte, però també és molt més. Tant per als amants de la naturalesa, el patrimoni o la bona taula, el nostre municipi ofereix una àmplia gamma de possibilitats per a gaudir per compte propi o en visita organitzada: Esport d’aventura, rutes urbanes i pel terme municipal, paratges naturals plens d’encant i racons carregats d’història.

Un ric patrimoni històric, cultural i natural que fan de la nostra localitat una destinació turística d’interior a tenir molt en compte.

Alguna cosa al que contribueix també, en gran manera, un singular i atractiu calendari festiu. Així, l’Alcora és també festa i tradició: el cant de l’albà, Sant Antoni amb la matxà i la rècua arriera, la fira del Mussol, els jornades de recreació històrica Al-Qurà 1233, les festes dels barris i les pedanies, i les Festes del Crist, les nostres festes majors, i la ruta gastronòmica del caragol …són bons motius per a acostar-se fins a l’Alcora i gaudir d’aquestes dates assenyalades. I com no, la nostra Setmana Santa.

Setmana Santa de l’Alcora

L’Alcora viu la Setmana Santa i la Pasqua d’una manera molt especial. No en va, les celebracions dutes a terme en aquestes dates representen un dels seus principals reclams turístics.

Últimas noticias

Contenido relacionado