domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La sala d’estudi de l’Ateneu Jove obrirà a mitjan gener

La Regidoria de Joventut ha datat la posta en marxa de la sala d’estudi de l’Ateneu Jove per al 18 de gener, quan hauran finalitzat els treballs de condicionament de la tercera planta de l’edifici on s’instal·larà l’àrea reservada per a tasques lectives. Després de diverses setmanes de condicionament, els operaris estan pintant les parets i les portes i instal.lant diversos endolls, uns treballs que es preveu finalitzen en dues setmanes.

El consistori també té previst habilitar un amplificador de senyal perquè els usuaris puguen connectar-se a internet. En els dies previs a l’obertura, els operaris municipals instal·laran els mobles amb els quals comptarà la sala d’estudi, amb capacitat per a 20 persones, i les dues sales de reunions, amb espai per a unes altres deu.

L’Ateneu Jove pretén convertir-se en un espai de referència per als adolescents pel que el departament de Joventut, que dirigeix Xavier Trenco, ha realitzat en els últims mesos treballs de manteniment com ara pintat de totes les sales, aules i despatxos de l’edifici, així com de renovació de les portes. Per al regidor, la recuperació d’aquest espai suposa “la recuperació de l’interès pels joves i el seu futur que, en definitiva, és el nostre”.

Seguint aquesta línia de treball, la Regidoria de Joventut, ha anunciat una ampliació de les places dels seus tallers “Tria tu”, que passaran de 10 a 20. Aquests tallers ofereixen classes de reforç escolar gratuïtes a joves amb dificultats acadèmiques i advoquen per oferir alternatives de futur als alumnes que procedeixen d’entorns conflictius o desfavorits. La iniciativa es va engegar el passat mes d’octubre i ha comptat amb gran acceptació entre els estudiants, per la qual cosa el consistori ha decidit ampliar la disponibilitat i els dies de realització d’aquests tallers.

Cal recordar que la programació de Joventut, que presentarà el pròxim dia 7 de gener el regidor de l’àrea, ha incorporat un programa de formació per a la cerca d’ocupació que el consistori oferirà de manera gratuïta en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Castelló. Aquests tallers estaran compostos per diverses sessions centrades en la preparació d’entrevistes o l’ús d’eines digitals amb finalitats laborals i se celebraran tots els dimecres de febrer en l’Ateneu Jove. El centre també albergarà cursos d’idiomes i per a l’obtenció de certificats, així com formacions relacionades amb l’animació infantil i juvenil i l’educació mediambiental.

Últimas noticias

Contenido relacionado