lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els veïns de La Jana gaudeixen d’un curs de poda especialitzada en oliveres monumentals

Durant la setmana passada es va fer un curs de poda d’oliveres especialitzat en les oliveres monumentals, on llauradors de la Jana i dels pobles del voltant han pogut conéixer les tècniques per podar aquestes oliveres i conservar la seua monumentalitat. “Este curs tenia un doble objectiu, per un costat aprendre les tècniques de poda de l’olivera, i d’altra banda aprendre a conservar les oliveres mil·lenàries sense fer-los podes agressives que puguen causar-li danys irreparables”, ha explicat Àlex Vilanova, portaveu de l’equip de govern i regidor d’agricultura.

Curs poda La Jana
Actualitat Valenciana

El treball conjunt de la Unió de Llauradors, l’Ajuntament de la Jana i la Conselleria d’Agricultura amb la col·laboració de la cooperativa Les Alboredes i d’Enrique Simó, que va cedir el seu bancal de les Carrasques per fer les pràctiques, han permés als llauradors de la comarca poder realitzar aquest curs on han participat personal especialitzat del Servei de Transferència de la Conselleria i els treballadors de VAERSA, que es dediquen a la protecció i conservació dels arbres monumentals, de tot el territori valencià.

“Des que va començar la legislatura hem posat en marxa diferents cursos adreçats al sector agrari i ramader i així ho seguirem fent, perquè considerem que la formació en el sector primari és imprescindible i més encara en l’interior del Maestrat on no comptem amb cap centre d’educació pública que oferisca aquesta formació reglada. Treball de baix cap a dalt i col·laboració entre els actors socials i les diferents administracions”, ha conclòs Àlex Vilanova.

Últimas noticias

Contenido relacionado