viernes, 14 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Jana presenta dues de les rutes de senderisme del seu terme

El pròxim diumenge, l'Ajuntament de la Jana farà la presentació de dues de les tres rutes de senderisme que s'han senyalitzat este any amb dues passejades pel terme

L’Ajuntament de la Jana ha organitzat dues sortides pel seu terme municipal per al pròxim diumenge per presentar les rutes senderistes senyalitzades enguany. Per un costat es presentarà la ruta anomenada la Volta al Terme, d’uns 17 quilòmetres, i d’altra banda una ruta més curta de 6 quilòmetres anomenada les Oliveres Mil·lenàries. Per a participar cal inscriure’s a l’Ajuntament de la Jana mitjançant correu electrònic ([email protected]) o per telèfon (964497049).

Esta iniciativa dona el tret de sortida a les moltes possibilitats que donen les tres rutes de senderisme que tenim al terme de la Jana, per un costat tenim dues rutes curtes de 6/7 km per a un públic més familiar i d’altra banda tenim una ruta de 17 km que dóna la volta a tot el terme i que està destinada a persones acostumades a les passejades més llargues”, ha explicat el portaveu de l’equip de govern, Àlex Vilanova.

El terme de la Jana ofereix molts encants tant mediambientals com arquitectònics. Si bé és cert que les oliveres mil·lenàries són l’atractiu principal, ja que la Jana és el poble de les comarques de Castelló amb més arbres en el catàleg d’arbres monumentals i singulars de la Comunitat Valenciana, també destaca l’Engolidor, una zona catalogada com arbreda monumental d’interés local que comptarà amb una zona recreativa abans de final d’any, així com la Via Augusta, l’arquitectura de pedra en sec, un impressionant jardí varietal d’oliveres o un conjunt d’aljubs i vies pecuàries importants, entre altres coses

“Les dues rutes de diumenge estan fetes per caminar tranquil·lament pel terme i totes les persones que s’inscriguen aniran acompanyades per dos guies intèrprets del paisatge de l’empresa Itinerantur especialitzada en turisme mediambiental, que aniran explicant-los coses al llarg de tot el recorregut”, ha conclòs Àlex Vilanova.

Últimas noticias

Contenido relacionado