L’Ajuntament de Castelló inverteix 240.000 en un nou camió de bombers

Castelló inverteix 240.000 euros en un nou camió de bombers per a millorar la resposta davant emergències en vies estretes i per als vianants.

780

Castelló compta amb un nou camió de bombers, que “permet garantir una resposta més eficaç davant emergències en vies estretes”. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, han presentat avui el nou vehicle en Cervantes, “un d’aqueixos carrers en les quals a partir d’ara es podrà prestar un servei més eficaç”. Marco, ha destacat que “la inversió de 240.000 euros en aquest vehicle es tradueix en una millora en l’atenció que es dóna a la ciutadania en garantir una resposta òptima en cas d’emergència”.
L’alcaldessa ha subratllat que aquest nou camió respon a l’aposta de l’àrea de Seguretat Ciutadana per “dotar als serveis d’emergències de l’equipament i els mitjans materials que permeten oferir el millor servei als castellonencs”.
El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha apuntat que amb l’operativitat d’aquest vehicle, “els bombers augmenten el grau d’eficàcia i exigència en el que és referent a maniobrabilitat i capacitat d’actuació per vials estrets”. Referent a capacitat extintora disposa d’un sistema electrònic de mescla d’additius d’extinció. També compta amb eines d’última generació electrohidràuliques per a atendre els rescats de persones, rescat vertical, per la qual cosa aquest camió es convertirà en un dels més operatius del servei de bombers de Castelló, caracteritzant-se per la seua versatilitat i polivalència en l’atenció de qualsevol emergència que esdevinga en la ciutat, a més d’una accessibilitat màxima en zones difícils i nucli antic. Aquestes característiques aporten major rapidesa i eficàcia a les dotacions.
Lorenzo ha explicat a més que “aquest nou camió de bombers pot realitzar el 100%, de les eixides que s’efectuen dins del nucli urbà i terme municipal per qualsevol circumstància de risc materialitzat, però s’alterna amb altres vehicles de suport i per a afavorir el manteniment adequat en aquest tipus de vehicles”.
El regidor Antonio Lorenzo ha recordat que “s’invertiran prop de 900.000 euros en l’adquisició d’aquest vehicle autoescala automàtica elevadora i articulada per a l’Ajuntament de Castelló. El vehicle aconseguirà una altura de 32 metres amb la cistella i podrà arribar als 65 o 70 metres d’altura amb dolls d’aigua en funció de les condicions meteorològiques”.